Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος για τις εκλογές του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Πρώτη βγήκε η κυρία Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 42,76% και δεύτερος ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης ,ένας φέρελπις πολιτικός, με ποσοστό 25,38 % . Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο αριθμός των ψηφισάντων που είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο.

210.264 άνθρωποι πήγαν στις κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου της  κεντροαριστεράς ενώ, αρκετοί περίμεναν 180.000. Το γεγονός αυτό αφήνει πολλές υποσχέσεις για τις εθνικές εκλογές και μεγάλη ευθύνη στον  αρχηγό της παράταξης, ώστε να υπάρξει συσπείρωση στο κόμμα μετά το πέρας των διαδικασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2015 ψήφισαν μόλις 55.000 από αυτό το νούμερο και το συσχετισμό του μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα λοιπόν, ότι ο νέος φορέας έχει μια δυναμική και οι πολίτες διάκεινται φιλικά προς αυτόν. Το μεγάλο στοίχημα για τους δυο υποψηφίους ,όποιος και αν εκλεγεί, είναι να διατηρήσει την βάση και το κυριότερο να εδραιωθεί στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος μετά την πτώση που ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε μείνει κενός και ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α είναι πολύ κοντά ώστε να τον κατακτήσει.

Σε ότι έχει να κάνει με τους δύο υποψηφίους η κυρία Γεννηματά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και για λίγο δεν κατάφερε να εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Από την άλλη ο κύριο Ανδρουλάκης δεν παραιτήθηκε όπως ακούστηκε αλλά θα παλέψει με το φαβορί και πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ενότητα και στο γεγονός ότι η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να τους βρει όλους ενωμένους την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Οι δύο πολιτικοί που μάχονται για την ηγεσία είναι ικανότατοι πολιτικά τώρα οι 210.264 ψηφοφόροι οφείλουν να διαλέξουν ανάμεσα στην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στον ανερχόμενο Νίκο Ανδρουλάκη.

Facebook Comments