Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings κήρυξε με τη σειρά του τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, μία ημέρα μετά την ταυτόσημη ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poors.

H απόφαση του οίκου αξιολόγησης πάρθηκε μετά την αποτυχία του Καράκας να καταβάλει έγκαιρα τόκους δανείων που έχει λάβει από το εξωτερικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η Standard and Poors κήρυξε τη χώρα σε “επιλεκτική χρεοκοπία”, την ώρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των διεθνών πιστωτών της.

“Οι πληρωμές τοκομεριδίων επί κρατικού χρέους δεν ελήφθησαν από τους ομολογιούχους εντός των προθεσμιών” αλλά και “της περιόδου χάριτος”, ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

“Θα εξοφλήσουμε το χρέος”

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πάντως διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα εξοφλήσει το χρέος της. “Είμαστε καλοπληρωτές, παρ όλα όσα λένε οι οίκοι αξιολόγησης, το (αμερικανικό) υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο Ντόναλντ Τραμπ”, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες.

Facebook Comments