Οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή πολιτική των τριών κομμάτων  του ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Μέρκελ, μαζί με τους Φιλελεύθερους κα τους Πράσινους, «θα ζημιώσουν σοβαρά την Ευρώπη», φοβάται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA, «Ο Σουλτς προειδοποιεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα παραλύσει την Ευρώπη.

«Υπάρχει κίνδυνος η ομοσπονδιακή δημοκρατία να μην μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στην ΕΕ, διότι δεν θα διαθέτει διαπραγματευτική ικανότητα», δήλωσε ο Σουλτς. «Η αμοιβαία δυσπιστία θα συνδέει το συνασπισμό “Τζαμάικα”. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κράτος-μέλος θα συμβάλλει στην “παράλυση της Ευρώπης», επισήμανε.

Ο Σουλτς κατηγορεί τη Mέρκελ για τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις: «Είναι ως συνήθως η παγκόσμια πρωταθλήτρια της προσέγγισης και της σκηνοθεσίας. Αφήνει να γιγαντώνονται οι προσδοκίες, ώστε να μπορέσει να πουλήσει την παραμικρή νίκη σαν κατόρθωμα».

«Στο τέλος, όλοι θα πούνε ότι η κ. Mέρκελ έκανε θαυμάσια δουλειά. Μόνο που η χώρα δεν θα επωφεληθεί. Αυτός ο συνασπισμός είναι καταστροφικός, δεν είναι ένα ιστορικό εγχείρημα», υποστηρίζει ο Σουλτς.

Εάν αποτύχουν οι διερευνητικές συνομιλίες, θα πρέπει να επαναπροκηρυχθούν εκλογές- το SPD πάντως δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

Facebook Comments