Τον Αύγουστο η Moody΄s...

MarketNews

Τον Αύγουστο η Moody΄s..., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την 1η Αυγούστου αναμένεται τελικά η νέα ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Μoodys για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό επειδή όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς ο οίκος δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), αλλά καλύπτεται από τη χθεσινή του ανακοίνωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επάνοδο της χώρας στις αγορές. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν την ανακοίνωση της Moodys για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι. Αντιθέτως, γνωρίζουν από μόνοι τους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την σημαντική βελτίωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια.