Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας

MarketNews

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Λίγο μετά τις 14.00 επισημοποιήθηκε η έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας η οποία απευθύνεται στους διεθνείς επενδυτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προεγγραφές ξεκινούν από τώρα και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί αύριο Πέμπτη.

Ανάδοχοι θα είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και Morgan Stanley.

Η έκδοση θα υπόκειται στο βρετανικό Δίκαιο ενώ αναλόγως της προσφοράς και της ζήτησης την οποία θα διαχειριστεί η JP Morgan θα οριστεί το επιτόκιο.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το τελικό ποσό που θα αντλήσει η Ελλάδα. Το ομόλογο θα υπόκειται σε αξιολόγηση Caa3/B-/Β-, ενώ η λήξη του θα είναι στις 17 Απριλίου 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βγήκε τελευταία φορά στις αγορές με πενταετή ομόλογα στις 2-2-2010 και πλήρωσε επιτόκιο 6,10%, ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα (4-1-2010) είχε δανειστεί πενταετή με επιτόκιο 3,534%.