Η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων είναι χαρακτηριστικό δείγμα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Οι Σοβιετικοί είχαν στο στόχαστρο και εξουδετέρωσαν την αστική τάξη ενώ οι ναζί στοχοποίησαν και εξολόθρευσαν τους Εβραίους. Υπήρχαν πάρα πολλά κοινά σημεία σε αυτές τις δύο εκστρατείες. Πρώτα από όλα πριν από την βιολογική εξόντωση προηγούταν μια μακροχρόνια διαδικασία ηθικής απαξίωσης και εξόντωσης. Η ηθική εξόντωση και στην περίπτωση των ναζί αλλά και των Σοβιετικών ήταν όμοια. Παρουσίαζαν τους Εβραίους ή τους αστούς ως ζάμπλουτους, χοντρούς με κοστούμια ,να καπνίζουν μεγάλα πούρα! Οι φάτσες τους ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να προκαλούν απέχθεια και οργή «για το ψωμί που μας κλέβουν» , όπως έλεγαν τότε.

Η προπαγάνδα ήθελε αυτές τις καρικατούρες να εργάζονται «μακριά και στα κρυφά» για το κακό του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου. Οι ναζί το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Στην άθλια ταινία του 1941 « Ο αιώνιος Εβραίος» οι Εβραίοι του γκέτο της Βαρσοβίας παρομοιάζονταν με αρουραίους όπου «μακριά και στα κρυφά» δούλευαν για το κακό της ανθρωπότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε αυτό το σποτάκι σε μια προσπάθεια να εξοντώσει ηθικά την μεσαία τάξη, την όποια έχει γονατίσει μέσα από την βαριά φορολογία. Θέλουν να κατασκευάσουν όπως οι Σοβιετικοί μια καρικατούρα της  έτσι ώστε να αποκτήσουν την ηθική βάση για να προχωρήσουν στην φορολογική εξουδετέρωση της. Δεν συνομοσιολογούμε γιατί γνωρίζουμε από τις κυνικότατες δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου   ότι αυτός είναι ο σκοπός τους.

Παράλληλα με αυτό το σποτάκι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκτήσει ένα νέο ηθικό πλεονέκτημα παρουσιάζοντας το κουφάρι της μεσαίας τάξης ως επίτευγμα κάθαρσης του κοινωνικού συνόλου από καρικατούρες με πούρα που «μακριά και στα κρυφά» εργάζονται εναντίον του.

Όσο οι αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο με την πώληση βλημάτων στην Σ. Αραβία προχωράνε τόσο θα βλέπουμε την κυβέρνηση να εμποτίζει με τοξικό μίσος για την μεσαία τάξη τον Ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για την ψυχοπολιτική αυτού του λαού από την νέα ολοκληρωτική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από αυτό τον νέο διχασμό που πάνε να κατασκευάσουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δειλό από την θυσία που ετοιμάζονται να κάνουν για να γλιτώσουν από τις αμαρτίες μίας κακής διακυβέρνησης.

Είναι άδικο και το κάνουν πράξη …..

Facebook Comments