Ο κύριος Καμμένος, ο κύριος ναι σε όλα, αποφάσισε να δείξει το ανάστημα του “στερώντας” στον μικρό Αλέξη το δεξί του χέρι, σε μια επικείμενη συμφωνία για το Σκοπιανό, με το όνομα Μακεδονία.

Θα μου πείτε τι χαρά τον έπιασε τον κύριο Καμμένο και θέλει να δείξει τη δύναμη του;

Η μία εκδοχή είναι ότι είναι ένας πατριώτης, ακροσυντηρητικός πολιτικός όπου δε θέλει για κανένα λόγο την ονομασία “Μακεδονία” .

Διότι η “Μακεδονία η Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα” είναι μια και έχει για πρωτεύουσα της, τη δική μας Θεσσαλονίκη.

Η άλλη εκδοχή όμως, και πολύ πιο πιθανή, είναι ο κύριος Καμμένος, να έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την πολιτική του φθορά και να τον τρομάζει η πιθανότητα, σε επικείμενες εκλογές να δει την έξοδο του κοινοβουλιου.

Το αντιμνημονιακό του αφήγημα, που τον έβαλε στη Βουλή στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, έχει παντελώς καταρρεύσει. Το σκάνδαλο με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας του έχει κοστίσει μερικές ποσοστιαίες μονάδες… και τα επιδόματα, που κάνουν φιλικά προσκείμενη την κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, τα καρπώνεται αποκλειστικά και μόνο ο κύριος Τσίπρας με το “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”.
Αλλά μην γελιόμαστε.

Ο κύριος Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει τόσο εύκολα την κυβέρνηση. Διότι μπορεί να παίζει άριστα το ρόλο του πατριώτη και να δείχνει πως αγαπάει την χώρα του , αλλά αγαπάει πολύ περισσότερο τον υπουργικό του θώκο. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι όταν έρθει η ώρα και εφόσον χρειαστεί, ο κύριος Καμμένος θα κάνει άλλη μια από τις γνωστές του κωλοτούμπες. Για το καλό της πατρίδας του φυσικά.

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας, έχει υιοθετήσει το “Μακεδονικό” αφήγημα αποσκοπώντας ότι το περιβόητο νομοσχέδιο για τη λύση του Σκοπιανού, θα ψηφιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και έτσι ο ίδιος θα μείνει απέξω, εισπράττοντας πατριωτικους ψήφους που θα τον οδηγήσουν και πάλι, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Άλλωστε αυτό υπαινίχθηκε προ ολίγων ημερών και ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για «πλειοψηφία βουλευτών και όχι κομμάτων», γεγονός που μπορεί να δείχνει ότι η στάση του Καμμένου έχει συζητηθεί και αναζητείται μια άλλη οδός διευκόλυνσης της κατάστασης.

Αλλά μάλλον ο κύριος Καμμένος “ονειροβατεί” και πιστεύει ότι το 2018 θα γίνει το νέο 2015. Τότε που η μισή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφιζε όχι, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία με τις πλάτες της αντιπολίτευσης, για να σωθεί η χώρα.

Η απάντηση όμως, έχει έρθει ήδη από την αντιπολίτευση, η οποία διαμηνύει στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, πως αν η κυβέρνηση δεν φέρει και δεν ψηφίσει ενιαία πρόταση για λύση, τότε θα θεωρηθεί ότι έχει χάσει την “δεδηλωμένη” και φυσικά όχι άδικα, αφού το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μια βόμβα επί σειρά ετών, ανατρέποντας κυβερνήσεις.

Αν τώρα ο κύριος Τσιπρας, πέσει στην παγίδα του κυβερνητικού του εταίρου και τραβήξει το ζήτημα στα άκρα, τότε πιθανότατα να χάσει την εξουσία, οδηγώντας όμως έτσι το δεξί του χέρι, Πάνο Καμμένο, στην είσοδο και πάλι του κοινοβουλίου.

Facebook Comments