Η ριζοσπαστική αριστερά ήταν πάντα η παράταξη των μεγάλων φανατισμών αλλά και των μεγάλων διαψεύσεων. Συχνά πολλοί  σκεπτόμενοι οπαδοί  γυρνούσαν την πλάτη με απαξία και αγανάκτηση προς το εκάστοτε σχήμα που την εκπροσωπούσε. Αλλά από το 2015 τα πράγματα άλλαξαν γιατί η ριζοσπαστική αριστερά είναι κυβέρνηση.

Το γιατί και το πώς είναι κυβέρνηση και το γιατί εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα μετά από το ό,τι προκάλεσε στον τόπο ας μην το αναλύσουμε καλύτερα γιατί θα μελαγχολήσουμε. Αυτό όμως που μας προβληματίζει είναι τα αντιδημοκρατικά ατοπήματα που έχει πραγματοποιήσει. Δεν ομιλούμε για τα φρικτά οικονομικά λάθη  αλλά ούτε και για τις τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης της, μιλάμε για τα ηθικά. Τα ηθικά αντιδημοκρατικά ατοπήματα που στοιχειώνουν τον τόπο και τους θεσμούς του. Δεν αναφερόμαστε σε τίποτε άλλο παρά στην κόντρα με την δικαιοσύνη καθώς και στην απαράδεκτη   αίτηση αναίρεσης του ασύλου που δόθηκε στον έναν από τους 8 Τούρκους ικέτες από την Ελληνική κυβέρνηση. Ξεχνά η κυβέρνηση  ότι Ερντογάν για αυτούς τους ανθρώπους σημαίνει φυλακή, εξορία, υπόγειο, φόνος, βασανιστήρια, κατασχέσεις περιουσιών, όλα δηλαδή τα εγκλήματα και όλα τα αίσχη που χαρακτηρίζουν ένα δικτατορικό καθεστώς. Δεν τα γνωρίζει αυτά η κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου; Και ακόμα και αν δεν το γνωρίζει δεν ξέρει το διεθνές δίκαιο;

Πολλοί έσπευσαν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της κίνησης αυτής  λέγοντας ότι ήταν μία κίνηση τακτικής έτσι ώστε να δείξει η Ελληνική πλευρά καλή θέληση σε έναν μαινόμενο Ερντογάν, χωρίς αυτό να σημαίνει χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Μόνον άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσαν να πιστέψουν αυτό το επιχείρημα, όσοι όμως ζούνε στην Ελλάδα ξέρουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υποδουλώσει την δικαιοσύνη και όχι να την σεβαστεί. Γνωρίζουμε την υβριστική στάση που έχει ο πρωθυπουργός έναντι της δικαιοσύνης, γνωρίζουμε την στάση του κύριου Κοντονή και όλα αυτά μας πείθουν ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που είναι κτητική στο εσωτερικό και δουλική στο εξωτερικό.

Με το άκουσμα  της αίτησης αναίρεσης  όλος ο Τουρκικός τύπος κάνει λόγο για υποχώρηση της Ελληνικής κυβέρνησης. Τι  τραγική ειρωνεία για τον Ελληνικό λαό που πάρ’ όλη την κρίση εξακολουθεί να είναι υπερήφανος, να έχει  τέτοιους ηγέτες. Ο Ελληνικός λαός ποτέ στην ιστορία του δεν έκανε επιλογή τυράννων, πάντα αρνιόταν την τυραννία και για αυτό δεν του αξίζει να τον κυβερνούν  κατεργαραίοι ραγιάδες των τυράννων.  

Απευθυνόμαστε ακόμα και σε αυτόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα και του λέμε ως πρωτοχρονιάτικη ευχή:

«Στο παρελθόν επιτεθήκατε στην δικαιοσύνη προτάσσοντας το περί δικαίου αίσθημα του λάου μας . Πού είναι τώρα ο λαός και το καθολικό αίσθημα του για δικαιοσύνη; Πιστεύετε ότι αυτός ο λαός επιθυμεί να γίνει δούλος ξένων  τυράννων; Αν το πιστεύετε αυτό τότε πλανάστε, ο Ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και δημοκρατικός και το καθολικό περί δικαίου αίσθημα του δεν θα επέτρεπε ποτέ να γίνει μία τέτοια ατιμία. Δεν θα επέτρεπε ποτέ την υποχώρηση μίας  ευνομούμενης δημοκρατίας σε μία ξένη τυραννία.  Ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να σας δώσει φώτιση για να αντιληφθείτε ότι είστε ο πρωθυπουργός μίας  κυρίαρχης δημοκρατίας και όχι μίας τρομοκρατημένης μπανανίας.Ο Μέγας Αλέξανδρος κάποτε είχε πει πως οι λαοί της Ασίας ήταν σκλάβοι επειδή δεν έμαθαν να λένε την λέξη όχι. Αποδείξτε μας λοιπόν με τον νέο χρόνο ότι είμαστε λαός της Ευρώπης και όχι της Ασίας λέγοντας προς τον Τούρκο τύραννο ένα μεγάλο όχι, το μόνον ουσιαστικό και πρακτικό της καριέρας σας».                                               

Facebook Comments