Υπάρχει η ελληνική ρήση που λέει, ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα βρίσκεται μια σπουδαία γυναίκα. Υπάρχει βέβαια και ο παππούς μου, που λέει ότι στο σπίτι μας, αποφασίζει η “κυρά” μου.

Από την άλλη η γιαγιά μου, πάντα έλεγε ότι οι άντρες είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας . Που θέλουν πάντα κανάκεμα, προσοχή και επιβράβευση όταν κάνουν κάτι σωστό. Αλλά από την άλλη θέλουν και “σπρώξιμο” για να κάνουν το ο, τι, άλλα και να τους επιπλήξεις όταν κάνουν κάτι αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο που έλεγε και η πρώην ΠτΒ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι τρείς πρωγενέστερες ρήσεις, μας συνθέτουν λοιπόν το προφίλ της κυρίας Πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνας, κατα κόσμον Περιστέρα.

Η κυρία Μπαζιάνα απέδειξε με τη χθεσινή της συνέντευξη ότι στο πρωθυπουργικό σπίτι τον τελευταίο λόγο, τον έχει εκείνη, μην σας πω και στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και είναι από τα τελευταία χαρτιά σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Φυσικά η κυρία Μπαζιάνα, έχει εναρμοστεί πλήρως στο ρόλο “μαμάς-συζύγου” του μικρού Αλέξη, και δικαιολογεί με μεγάλη ευκολία τα αδικαιολόγητα.

Καμαρώνει και υπερτιμά το παιδί της-σύζυγο σε κάθε του κίνηση. “Μπράβο Αλέξη μου, είσαι ο πιο έξυπνος, ο πιο όμορφος! Μέχρι και το πιο ωραίο πρωθυπουργικό όνομα, έχεις Αλέξη μου “

Σε κάθε εμφάνισή του, βρίσκεται ακριβώς από πίσω του και τον προτρέπει να πάρει πρωτοβουλίες “Μίλα Αλέξη με τον Ντόναλντ αγγλικά, μίλα και στους επενδυτές, δείξε καμάρι μου, τι έχεις μάθει, μην ανησυχείς για τα λάθη, όλοι από τα λάθη μας μάθαμε”
Το  παιδί συνεχίζει να παίρνει θάρρος και μπορεί να φτάσει να πει “We ate the camel και μας έμεινε η queue…” και να χασκογελάει. “Εντάξει, παιδί είναι και έκανε ένα λάθος, αμέσως να πέσουν να το φάνε. Αμάν πια! Δεν κοιτάνε τα χάλια τους με τις offshore τους”.

Ο μικρός Αλέξης κυρία μου, κόστισε στον ελληνικό λαό, 100 δις ευρώ, έχει υποθηκεύσει την Ελληνική περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια” Τι μου λέτε, αυτά είναι ψευδή, ασύστολα ψευδή. Ο Αλεξάκος παρασύρθηκε από αυτούς τους ξένους, και υπέγραψε ότι του έδωσαν. Ήταν μικρός και τον παρέσυραν”.

Το παιδί της είναι ανεξέλεγκτο, όπως όλα τα παιδιά στην εφηβεία. Δηλώνει κομμουνιστής ενώ από την άλλη υποκλίνεται στους Αμερικάνους, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, ενώ το στέλνει σε ένα από τα ακριβότερα ιδιωτικά. Η μανούλα όμως, πάντα εκεί να καμαρώνει.

“Μπράβο μωρό μου, μην τους ακούς, ο κόσμος είναι κακός , όλοι θέλουν το κακο σου εκτός από μένα”

Και ψέμα στο ψέμα, το παιδί μαθαίνει να ζει σε μια δική του πραγματικότητα. Κάπως έτσι όμως, κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της πικρής αλήθειας και των συνεπειών. Αυτή ακριβώς η ώρα, είναι η ώρα της Ελληνίδας μάνας. Η ώρα που θα σφίξει τα δόντια (το γνωστό τώρα εσύ καλά θα περάσεις), και θα πει “Είδες Αλεξάκο μου, που εγώ στα έλεγα; οι φίλοι σου φταίνε για όλα που σε πήραν στο λαιμό τους, αυτός ο Καμμένος και ο άλλος ο Παππάς που το παίζει και όμορφος. Τώρα θα πρέπει να καθίσεις στη γωνία σου ήσυχα, ήσυχα και να αφήσεις την μανούλα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”.

Έτσι η κυρία Μπαζιάνα ως σωστή Ελληνίδα μάνα-σύζυγος έλυσε την σιωπή της για να σώσει το βλαστάρι της.” Ο Αλέξης μου είναι το καλύτερο παιδί, έχει την καλύτερη ψυχή. Ο Αλέξης μου δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα”και συνέχισε χαμογελώντας, έχοντας της αλήθεια που, έχουν μόνο οι Ελληνίδες μάνες έχουν για τους κανακάρηδές τους “Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία”. Και οι 24.000 θέσεις εν μέσω σκληρής κρίσης στο Δημόσιο; Η δική σας θέση στο Πανεπιστήμιο; Και αυτές άνευ εξουσίας;

“Ντροπή σας πλέον, που οι προηγούμενοι είναι σε όλα τα σκάνδαλα και εσείς ασχολείστε με τις προσλήψεις “.
Κάπου εκεί, επιστρέφοντας στο σπίτι, ο Αλέξης της λέει : “Μα βρε Μπέτυ, αυτά τα λέω και εγώ τόσα χρόνια, δεν έβγαλα και το σλόγκαν “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”; 

Σκασμός Αλέξη, (πάει και το μου), εγώ τα λέω πάντα καλύτερα.

Facebook Comments