Η παραίτηση Ζουράρι, έγινε δεκτή χθες από τον πρωθυπουργό. Αλλά όσοι περίμεναν την άμεση αντικατάστασή σου, δεν την είδαν να έρχεται, γιατί με απόφαση του πρωθυπουργού, τα καθήκοντα του προς το παρόν θα τα αναλάβει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Με την μη αντικατάστασή του όμως αναζοπυρωθηκαν και πάλι οι φήμες περί ανασχηματισμού.

Το ακριβοθώρητο όμως ανακάτεμα των υπουργικων θέσεων, θα το δούμε να έρχεται μετά το σαββατοκύριακο, όπου και συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα και εκεί θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, για το τι πιθανότατα θα συμβεί.

Σήμερα πάντως εν όψει και της ΚΕ συνεδριαζει η Γενική Γραμματεία του Σύριζα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Την δυσαρέσκεια του όμως αναμένεται να δείξουν πολλά στελέχη του Σύριζα την Παρασκευή που μας έρχεται στην Κεντρική Επιτροπή, πράγμα που δεν αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Οι τόνοι αναμένονται να ανέβουν κατακόρυφα, και οι συγκρούσεις πιθανότατα θα διαδέχονται η μία την άλλη.

Η πρώτη ήδη έχει γίνει γνωστή, στο ευρύ κοινό και προέρχεται από τον Νίκο Φίλη και 52 άλλους βουλευτές, οι οποίοι, ζητούν την νομοθετική ενίσχυση των ευάλωτων δανειοληπτών από τις εκπλειστηριάσεις ακινήτων πρώτης κατοικίας.

Το πρόβλημα βέβαια έρχεται να διογκωθεί από την κυβέρνηση, αφού από πλευράς της δεν υπάρχει καμία πρόθεση για κάποια τέτοια περαιτέρω νομοθέτηση.

Στην κεντρική επιτροπή, όμως δεν θα είναι κύριο θέμα μόνο τα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση το τελευταίο εξάμηνο και οι αντιρρήσεις που έχουν πολλά ηγετικά στελέχη του Σύριζα επαυτού.

Το κύριο θέμα της εσωτερικής αντιπολίτευσης του Σύριζα, είναι να καταφέρει να εισακουστεί στην επιλογή των νέων στελεχών, για τους υπουργικούς θώκους, ώστε να οδηγηθεί η χώρα μακριά από τα μνημόνια και την λιτότητα.

Άμεση πάντως, αναμένεται να είναι η αντικατάσταση του Γιάννη Μουζαλα, αφού είναι ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο το οποίο δεν χαίρει ιδιαίτερα της εκτιμήσης της αριστερής πτέρυγας του Σύριζα. Γι αυτό και εκτιμάται πως η αντικατάσταση του θα είναι άμεση προς εξευμενισμό, της κατάστασης στα εσωτερικά του Σύριζα.

Υπουργοποίηση όμως και μετακίνηση από τη θέση του διευθυντή της κοινοβούλευτικης ομάδας του Σύριζα, αναμένεται να δούμε για ένα από τα νεότερα στελέχη του Σύριζα, τον κύριο Κώστα Ζαχαριαδη. Ο Κώστας Ζαχαριάδης χαίρει της εκτιμήσεως, όλων των πλευρών του Σύριζα και αναμένεται να τοποθετηθεί σε κομβική θέση.

Η δυσαρέσκεια όμως, και για τον εταίρο της κυβερνήσεως, Πάνο Καμμένο αναμένεται να εκφραστεί στην Κεντρική Επιτροπή το σαββατοκύριακο. Ο κύριος Καμμένος θετοντας την αντίρρηση του για το μείζον ζήτημα των Σκοπίων, δημιουργεί έναν ακόμη “πονοκέφαλο” στον Αλέξη Τσίπρα, αφού πολλοί πλέον στο εσωτερικό του Σύριζα, θεωρούν αδύνατη την συμπορευση τους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Facebook Comments