Το σήριαλ του αν θα ανανεωθεί ή όχι η θητεία του κ. Προβόπουλου ή θα αντικατασταθεί από τον κ. Στουρνάρα φαίνεται να έχει εξελίξεις. 
 
Νεότερες πληροφορίες φέρουν τον κ. Σαμαρά να επιμένει τελικά στην τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στην θέση του διοικητή της ΤτΕ και στη μη ανανέωση της θητείας του κ. Προβόπουλου. 
 
Το ενδιαφέρον που έχει η πληροφορία αυτή είναι ότι η “θέση” του κ. Σαμαρά συνοδεύεται από την επίμονη αντίθεση του κ. Βενιζέλου για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. 
 
Η διελκυστίνδα φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια μέσα στα επόμενα 24ωρα. 
 
Άγνωστη πάντως μέχρι στιγμής παραμένει η αντίδραση της διοίκησης της ΕΚΤ, της οποίας επισήμως δεν χρειάζεται η έγκριση για την επιλογή του διοικητή της ΤτΕ αλλά δεοντολογικά δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα να τοποθετηθεί κάποιος στην θέση του κεντρικού τραπεζίτη χωρίς να έχει ζητηθεί η “γνώμη” της ΕΚΤ και του Draghi. 
 
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όταν επρόκειτο να τοποθετηθεί ο κ. Προβόπουλος πέραν της σχετικής ενημέρωσης του προέδρου της ΕΚΤ τον είχε επισκεφθεί ο υποψήφιος Κεντρικός Τραπεζίτης για την ΤτΕ και είχε μαζί του μία άτυπη “συνέντευξη” παρ΄ ότι οι δύο άνδρες γνωρίζοντας αρκετά καλά από πριν. 

Facebook Comments