Να τα πούμε καθαρά τα πράγματα. Ένα Μακεδονίτικο κόμμα υπό τον στρατηγό που δεν είναι ρίψασπις (sic), κόμμα-απότοκο της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης, πολύ θα βόλευε αυτή την ώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου, που καθημερινά προπαγανδίζουν με θηριώδεις τίτλους αυτή την πιθανότητα, αποδίδοντας την σε «πληροφορίες» και «ζυμώσεις». Μπούρδες. Εδώ ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε ποιοί ακριβώς διοργάνωσαν την συγκέντρωση και δεν μπορούμε. Τους μετα-συγκεντρωσιακούς ιδεολογικοπολιτικούς προβληματισμούς που –δήθεν- έχουν αυτοί οι αόρατοι άνθρωποι θα ξέραμε;

Το πράγμα είναι απλό: Ο πρώτος που θα έστελνε ανθοδέσμη συγχαρητηρίων στον στρατηγό μόλις αυτός θα ανακοίνωνε Μακεδονίτικο κόμμα, θα ήταν ο Αλέξης. Διότι θα ήταν σίγουρος ότι ένα τέτοιο πολιτικό  μόρφωμα, παρά την ολέθρια επίδραση που θα είχε στην πολιτική μας ζωή, θα εμβόλιζε εκλογικά την ΝΔ και θα αφαιρούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το δημοσκοπικό προβάδισμα που διαθέτει σήμερα. Βέβαια, τα πράγματα ούτε είναι όπως αφελώς τα υπολογίζουμε καθήμενοι στο γραφείο μας, ούτε καταλήγουν όπως τα σχεδιάζουμε πάνω στους εκλογικούς χάρτες. Προσωπικά βάζω στοίχημα πως αν γινόταν μια δημοσκόπηση σ’ όσους προσήλθαν στην συγκέντρωση για το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα, το ΟΧΙ θα είχε πάνω από 80%. Άρα, κανένας δεν πρέπει να ναι σίγουρος για το πολιτικό παρελθόν και για την μελλοντική πολιτική συμπεριφορά των δυνητικών ψηφοφόρων αυτού του κόμματος.

Για να σταματήσει λοιπόν η πλάκα: Αν αρχίσουμε να κόβουμε την Ελλάδα σε πολιτικά κομμάτια ανάλογα με την γεωγραφία της, τελικά δεν θα γεννηθεί ένα αλλά πολλά τέρατα. Γιατί η Κρήτη να μην επικαλεστεί τον πλούτο της και να φτιάξει κόμμα, γιατί η Θράκη να μην πέσει θύμα των συνολικών πληθυσμιακών της συσχετισμών (καταλαβαίνετε τι εννοώ) και να μην αρχίσει τα (τούρκικα) τσιφτετέλια περί αυτονομίας; Όποιος νομίζει ότι η ισχύς βρίσκεται στον διαχωρισμό, είναι ιστορικά ανόητος και εθνικά επικίνδυνος. Ανεξαρτήτως των προθέσεων του, παίζει το παιχνίδι των εχθρών και της Ελλάδας και της Μακεδονίας. Οπότε αυτές οι ασυναρτησίες περί ελληνικής Λέγκας του βορρά, καλό θα ‘ναι να κοπούν με το μαχαίρι. Κι από τα πρόσωπα που πάνε να χτίσουν πολιτικές καριέρες κι από τα κόμματα που θέλουν ν’ αλλάξουν τις δημοσκοπήσεις κι από τις εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις που προσπαθούν να βλάψουν τους αρχηγούς που δεν γουστάρουν. Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα πράγματα για να παίζουμε. Ας μην ανάβουμε σπίρτο μέσα στην αποθήκη με το μπαρούτι, δεν συμφέρει κανέναν μας.

Facebook Comments