Εντός Απριλίου η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών

MarketNews

Εντός Απριλίου η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που περιλαμβάνει λαμβάνει απόλυση 560 υπαλλήλων, οριζόντια περικοπή μισθών κατά 8% -πέραν της μείωσης του 9% που είχε προηγηθεί- και μείωση του στόλου της εταιρείας κατά τέσσερα αεροσκάφη.

Η διεύθυνση και τα συνδικάτα της εταιρείας, σε έκτακτες συσκέψεις, μελετούν την πρόταση δεδομένου ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διάστημα μερικών εικοσιτετραώρων.

Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου δήλωσε ότι αν δεν λαμβανόταν χθες πολιτική απόφαση, ενδεχομένως η εταιρεία να κατέρρεε. Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως 360 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 200 έως το τέλος Απριλίου, χωρίς να πάρουν αποζημίωση. Ο κ. Σταύρου αποκάλυψε ότι υπάρχουν έτοιμοι κατάλογοι υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν.

Για τη μείωση του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών, σημείωσε ότι δύο από τα δέκα αεροπλάνα τα οποία νοικιάζει η εταιρεία θα επιστραφούν έως το τέλος Απριλίου, ενώ τα άλλα δύο θα καταβληθεί προσπάθεια να υπενοικιασθούν σε άλλη εταιρεία μαζί με τα πληρώματά τους.