Εδώ και τρία χρόνια που κυβερνούν, τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέφτουν συστηματικά έξω σε κάθε τους πρόβλεψη. Από το «ούτε μία στο εκατομμύριο να μη δεχτούν» την απειλή μας και τα νταούλια που θα παίζαμε στις αγορές του Πρωθυπουργού, μέχρι την ανάπτυξη του 2017, με την οποία «θα τρίβαμε τα μάτια μας» του κ. Φλαμπουράρη και την «έκρηξη των επενδύσεων» του 2018 κατά τον κ. Παπαδημητρίου, το νέο έργο, που παίζεται αυτές τις εβδομάδες στα «σινεμά της γειτονιάς σας» είναι εκείνο της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια.

Μετά από μια μικρή παραλλαγή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τη στροφή στην «αυτοδύναμη έξοδο» και μία πρόσκαιρη επιστροφή στην πραγματικότητα από τον κ. Χουλιαράκη, που προειδοποίησε πως δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση μετά το πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρέφει στη ρητή δήλωση περί «καθαρής εξόδου» και απόρριψης της προληπτικής γραμμής πίστωσης, που προτείνει τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και ο επικεφαλής του ESM.

Τι κι αν η ΕΚΤ προειδοποιεί πως «χωρίς πρόγραμμα δεν θα γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα», άρα τέλος το φθηνό χρήμα για τις τράπεζες και επιστροφή στον ακριβό ELA; Το κυβερνητικό αφήγημα, επιμένει στην «αποτίναξη των μνημονιακών δεσμών» και στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Πίσω από τη λέξη κανονικότητα ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει ό,τι θέλει.

Στρατιά διορισμένων σε οργανισμούς, γραφεία υπουργών, γραμματέων, οργανισμών;

Επιδόματα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο;

Μισθολογικές παροχές από το παράθυρο;

Αυτά και άλλα πολλά εξετάζονται στο δρόμο προς τις εκλογές, για τις οποίες το επιτελείο του Μαξίμου θα αποφασίσει όταν τα…χαρτάκια με τις κυλιόμενες, που φθάνουν σε καθημερινή βάση, σημάνουν το «καμπανάκι του κινδύνου». Τότε, ο Αλέξης «θα πατήσει το κουμπί», ωστόσο, στο δρόμο του υπάρχουν κάποιοι σκοτεινοί τύποι, που λέγονται θεσμοί. Άλλωστε, η κυβέρνησή του τους βάφτισε έτσι. Μέχρι τότε τους ξέραμε ως τρόικα. Οι θεσμοί, λοιπόν, ξέρουν πολύ καλά πως στην παραμικρή υποψία χαλάρωσης της εποπτείας, το πάρτι θα ξεκινήσει. Για το λόγο αυτό και η εποπτεία που ετοιμάζουν για την επόμενη ημέρα θα είναι πολύ αυστηρή και καμία σχέση δεν θα έχει με τον «Παράδεισο», που ευαγγελίζονται τα κυβερνητικά στελέχη. Το κατά πόσο θα ονομαστεί προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης ή κάπως αλλιώς, μικρή σημασία έχει. Άλλωστε μεταξύ του Τσακαλώτου και του Ρέγκλινγκ, ποιόν θα πιστεύατε;

Facebook Comments