Μηλιός: Στάση πληρωμών προς τους δανειστές μέχρι να υπάρξει συμφωνία

MarketNews

Μηλιός: Στάση πληρωμών προς τους δανειστές μέχρι να υπάρξει συμφωνία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Να καθυστερήσει τις πληρωμές προς τους δανειστές μέχρι να υπάρξει συμφωνία ζητεί από την κυβέρνηση με άρθρο του το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

Στο άρθρο που ανάρτησε στο ιστολόγιο του, με τίτλο «Σκάκι, όχι πόκερ» και υπότιτλο «Ξανακερδίζοντας το χαμένο χρόνο», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «αν οι δανειστές αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα (δηλαδή ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει τη βασική εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός), τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές.

Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία. Πάντα εντός της Ζώνης του Ευρώ, μια που η ‘νομισματική’ υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την ‘εσωτερική υποτίμηση’».

«Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπεται (και δεν πρόκειται) να εγκλωβιστεί σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη παγίδα, επιδιώκοντας την πάση θυσία αποφυγή μιας καθυστέρησης πληρωμών προς τους δανειστές» δηλώνει ο κ. Μηλιός.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «το ζήτημα είναι πολιτικό. Η νεοφιλελεύθερη παγίδα μπορεί να διαρραγεί όταν η ελληνική κυβέρνηση καταστήσει σαφές ότι, αν αναγκαστεί, θα τολμήσει να επιλέξει την καθυστέρηση πληρωμών, προκειμένου να μην αθετήσει τη λαϊκή εντολή, να μην προδώσει όσους την εμπιστεύτηκαν.»

«Η επίπτωση από μια αύξηση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα είναι αμελητέα, αφού έτσι κι αλλιώς η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Τα επιτόκια θα μειωθούν ραγδαία, αλλά και οι άλλοι χρηματοπιστωτικοί δείκτες θα βελτιωθούν αντίστοιχα, μόνο όταν θα υπάρξει μια βιώσιμη, δηλαδή επωφελής για την κοινωνική πλειοψηφία και συμβατή με τη λαϊκή εντολή συμφωνία» υποστηρίζει.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση και πρέπει να ανταποκριθούμε χωρίς δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις!

«Η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ο λαός από την πρώτη στιγμή, μας έδειξε ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και με τη μαζική παρουσία χιλιάδων πολιτών στους δρόμους, μας άνοιγε το δρόμο να προωθήσουμε όλα αυτά για τα οποία μας ψήφισε».

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε η κυβέρνηση θα πληρώσει εντός του Μάιου τις δόσεις στο ΔΝΤ ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.