Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μία ιστορική ομιλία στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές,αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ“.

Και συνέχισε με αφορμή τη χθεσινή επίθεση έξω από το σπίτι του: “Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία”

“Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα φαίνονται να πυκνώνουν απειλητικά. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου”, τόνισε ο μεγάλος δημιουργός και αγωνιστής. 

Νωρίτερα:

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης δίνει το «παρών», παρεμβαίνει στο καίριο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, παίρνει συγκεκριμένη θέση και ως πνευματική κορυφή δείχνει το δρόμο που οφείλουν να χαράξουν η χώρα και ο ελληνικός λαός. Βαδίζοντας στον έναν αιώνα ζωής, ο 92χρονος συνθέτης αποδεικνύει τη ζωτικότητά του, τη στιλπνότητα του πνεύματός του, τον άδολο πατριωτισμό του, πραγματοποιώντας μια ηθική κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται ότι θα εκφωνήσει έναν ιστορικής σημασίας λόγο, κινητοποιώντας όχι μόνο την πολιτική ηγεσία, αλλά και όλους τους Ελληνες. Έχει ήδη διατυπώσει με καθαρότητα τη θέση του επισημαίνοντας ότι θα είναι ολέθριο για τη χώρα μας να συμπεριληφθεί η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας. Αυτή τη θέση θα υποστηρίξει ακόμα πιο σθεναρά απόψε στο Σύνταγμα, επηρεάζοντας με το παράδειγμά του και στέλνοντας το μήνυμά του εντός και εκτός συνόρων.

Λίγο πριν βγει στο μπαλκόνι για να εκφωνήσει τον πύρινο λόγο του, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και απάντησε σε καίρια ερωτήματα.

 Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η στρατηγική της χώρας για το Σκοπιανό;

  • Πρώτον: Οφείλουμε ως υπεύθυνος λαός να αναγνωρίσουμε τις δικές μας ευθύνες, γιατί η σιωπηρή αδιαφορία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1944 έως το 1992 άφησε να αιωρείται το όνομα «Μακεδονία» γι’ αυτή την ωμή παραχάραξη της Ιστορίας που θίγει βαθύτατα την ιστορική μνήμη και τα συμφέροντα της πατρίδας χωρίς να διαμαρτυρηθούν.
  • Δεύτερον: Η τιμωρία και η ποινή που καλούμεθα να πληρώσουμε για τα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων του παρελθόντος είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να εξακολουθούν να ζουν με ένα όνομα με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Σκοπιανών. Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι μόνο μάταιο αλλά και άδικο να ζητάς από κάποιον που γεννήθηκε με ένα όνομα της πατρίδας του να το αλλάξει ή ακόμα να το διανθίσει με καρυκεύματα του τύπου «Ανω», «Κάτω», «Νόβα» και επί τα αυτά! Δηλαδή μια γελοία απόπειρα για να γίνει από τους Ελληνες αποδεκτό το όνομα «Μακεδονία».
  • Τρίτον: Με το σκεπτικό ότι η ονομασία αυτή (η καθαρά ελληνική) είναι νόθα και ότι κάποτε θα καταρρεύσει, όπως σαπίζουν όλες οι απατηλές καταστάσεις μπροστά στη δύναμη της ζωής που επιλέγει τελικά τη γνησιότητα και την αλήθεια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν έχει σημασία αν οι ίδιοι επιμένουν στο όνομα και μαζί τους δεν διστάζουν να γελοιοποιούνται και άλλες χώρες. Γιατί όλα αυτά δεν είναι ικανά να βοηθήσουν τους Σκοπιανούς να γίνουν πραγματικοί Μακεδόνες και όχι ψευτομακεδόνες όπως είναι σήμερα. Γιατί, για να μπορούν από νόθοι να γίνουν γνήσιοι, χρειάζεται η συναίνεση, η «βούλα» των Ελλήνων. Πράγματι, μονάχα εμείς μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο για το οποίο φλέγονται όλοι εκείνοι που γνωρίζουν ότι μας έκλεψαν ένα ελληνικό όνομα παραχαράζοντας την Ιστορία. Κι αυτό γιατί ο Τίτο, που είχε την πρωτοβουλία να δώσει αυθαίρετα το όνομα «Μακεδονία» σε μια περιοχή που είχε το ιστορικό όνομα «Βαρδάρης», το έκανε γιατί δεν ξέχασε την εποχή που ως μέλος της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς είχε επιχειρήσει, μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρόφ, να πιέσει τους Ελληνες κομμουνιστές να αποδεχθούν να γίνει ένα «ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος» στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Τέταρτον: Για τους λόγους αυτούς οι κυβερνητικοί δηλώνουν ότι γράφουν τα συλλαλητήρια, δηλαδή τη θέληση του λαού, στα παλιά τους παπούτσια και προαναγγέλλουν τη λύση του προβλήματος στα όρια (τι σύμπτωση, αλήθεια…) που έχουν θέσει και οι Αμερικανοί!
  • Πέμπτον: Με τη θέση τη δική μας εξασφαλίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη όπως γίνεται έως σήμερα χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Το πρόβλημα, όπως φαίνεται, το έχουν οι υπεύθυνοι της στρατηγικής πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αλωνίζουν στα Βαλκάνια υποθάλποντας τους εθνικισμούς των γειτόνων μας, Σκοπιανών, Αλβανών και Τούρκων. Γι’ αυτόν το λόγο η αποδοχή από μέρους μας του σκέτου ή σύνθετου ονόματος, όπως επιχειρείται τώρα να γίνει, είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας, που αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί. Όμως, στο μεταξύ οδηγείται η χώρα σε έναν δρόμο με αρνητικές συνέπειες, που μπορεί να καταλήξουν σε μια νέα εθνική τραγωδία. Δεδομένου ότι και με το σύνθετο όνομα στην ουσία είναι σαν να αποδεχόμαστε τις εδαφικές βλέψεις ενάντια στη χώρα μας, δηλαδή γινόμαστε εμείς οι ίδιοι συνένοχοι κατά του εαυτού μας! Υπάρχει διάχυτη η πληροφορία ότι οι Αμερικανοί μάς έδωσαν μια διορία 2-3 μηνών, ώστε να λυθεί το θέμα και να ανοίξει ο δρόμος για να γίνουν τα Σκόπια μέλος του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και οι ελληνικές κυβερνήσεις διαμηνύουν ότι η λύση θα δοθεί σ’ αυτό το χρονικό διάστημα!

 Τι έχετε να πείτε για τη σημερινή κυβέρνηση; 

Θεωρώ ότι είναι ανάγκη να απαλλαγούμε το γρηγορότερο από μια κυβέρνηση κοινωνικής εξαθλίωσης και εθνικής μειοδοσίας, που κυβερνά χάρη στις εκλογικές αλχημείες έχοντας πίσω της λιγότερο και από το 20%. Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη. Μια κυβέρνηση δυνατή και υπεύθυνη, ικανή να αντιμετωπίσει τις μεγάλες θύελλες που βλέπω να έρχονται και που θα βάλουν σε μεγάλη δοκιμασία τις αντοχές της χώρας και του λαού μας.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο; 

Μένω αληθινά κατάπληκτος από την έκταση που έχει λάβει αυτή η «ανορθόδοξη» συμμαχία για το «βέτο» στο συλλαλητήριο. Κυβέρνηση, κομμουνιστές, αριστεριστές, εξτρεμιστές, «Ρουβίκωνας» (που απειλεί με μαχαίρια και αίμα) και κοντά σ’ αυτούς δεξιοί (κυρίως μέλη της Λέσχης Bilderberg). Αυτοί τουλάχιστον δεν ντρέπονται να πουν με τη στάση τους ότι πίσω από όλα αυτά είναι οι Αμερικανοί;

Facebook Comments