«Θετική» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley την προσφορά του ΟΤΕ για την εξαγορά της NOVA, διατηρώντας παράλληλα τιμή στόχο στα 12,5 ευρώ και σύσταση «equalweight” για τη μετοχή της εταιρείας.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή του με ημερομηνία 1 Ιουλίου ο οίκος, η εν λόγω προσφορά θα καταστήσει τον ΟΤΕ τον μεγαλύτερο πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης σε μια συγκεντρωτική αγορά ενισχύοντας την κερδοφορία της, ενώ θετικός αναμένεται να είναι και ο αντίκτυπος στο κόστος της.

Μια επικείμενη συμφωνία NOVA-OTE θα αύξανε έως και κατά 20% την πελατειακή βάση του ΟΤΕ στην συνδρομητική τηλεόραση, σημειώνει στην ανάλυσή της η Morgan Stanley.

Προσθέτει επίσης, πως πριν από οποιαδήποτε συνεισφορά στα κέρδη, η εξαγορά θα μειώσει τη μόχλευση του ΟΤΕ στο 0,9% από το 1,1% επί των ετησίων κερδών της εταιρείας.

Τέλος, ο οίκος εντοπίζει τους βασικούς κινδύνους στην πορεία της τιμής της μετοχής στην περαιτέρω αποδυνάμωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, στον σκληρότερο ανταγωνισμό με ενδεχόμενες επιθετικές μειώσεις τιμών στα συνδρομητικά τέλη από τους ανταγωνιστές, σε ένα ευνοϊκότερο ρυθμιστικό περιβάλλον με μικρότερη παρέμβαση στα ενσύρματα τιμολόγια λιανικής.

Facebook Comments