Πάνος Καμμένος: Γιος του Ηλία Καμμένου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για 19 συναπτά έτη (1993-2011). Πρώτη φορά έλαβε μέρος σε κυβερνητικό σχήμα το 2007, ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με υπουργό και πολιτικό του προϊστάμενος το Γιώργο Βουλγαράκη στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Διεγράφη το 2011 από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με εντολή του Αντώνη Σαμαρά όταν αποφάσισε να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, διεγράφη οριστικά το 2012 από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με άλλους 20 βουλευτές όταν αποφάσισε να μην ψηφίσει μνημόνιο. “Στα τέσσερα” φώναζε και χαρακτήριζε “γερμανοτσολιάδες” όσους το ψήφιζαν. Δημιούργησε δικό του κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ), (ακρο)δεξιό κόμμα και άκρως αντιμνημονιακό. 

Φώτης Κουβέλης: Μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη πριν τη Χούντα, του Ρήγα Φεραίου στη Χούντα, του ΚΚΕ Εσωτερικού μετά τη Χούντα. Μετά συμμετείχε στην ίδρυση της ΕΑΡ, μετά ενέταξε την ΕΑΡ στο Συνασπισμό και υπουργοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τζανετάκη. Εκλεγόταν βουλευτής με το Συνασπισμό αλλά όταν αναμετρήθηκε για την ηγεσία του κόμματος το 2008 με τον Τσίπρα έχασε. Το 2009 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν του έφτασε. Έτσι, το 2010 ίδρυσε τη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη συμμετείχε στη μνημονιακή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά (2012-2013) αλλά αποφάσισε να περάσει στην αντιπολίτευση μετά το μαύρο στην ΕΡΤ. 

Κάπου εδώ ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης συναντιούνται με τον Αλέξη Τσίπρα. Ένας φαινομενικά πολύ δεξιός, ένας άλλοτε πολύ αριστερός και ένας άλλοτε ριζοσπάστης αριστερός. Και οι τρεις μαζί ρίχνουν τη κυβέρνηση Σαμαρά, αρνούμενοι να πουν δυο λέξεις: “Σταύρος Δήμας”. Ο Καμμένος πουλούσε δεξιό “αντιμνημόνιο”, ο Κουβέλης “αριστεροφροσύνη” σε μνημονιακή κυβέρνηση και ο Τσίπρας αριστερό “αντιμνημόνιο”. Και οι τρεις μαζί τι μας κάνουν σε μία μνημονιακή κυβέρνηση; Μία “κυβέρνηση μπουφέ” μήπως;

Ο Αλέξης Τσίπρας στον τελευταίο ανασχηματισμό τήρησε ισορροπίες και απέφυγε προστριβές. Υπουργοποίησε και τον Φώτη Κουβέλη, το μεγάλο θιασώτη της σημερινής κυβέρνησης, στο υπουργείο του Πάνου Καμμένου. Τα μεγάλα κοινά και των δύο ανδρών -εκτός από το υπουργείο και τον Τσίπρα= είναι η κοντή τους μνήμη. Ο Καμμένος ψηφίζει πια τα μνημόνια σαν να ψηφίζει στις εκλογές 15μελους του σχολείου για πρόεδρο τον Αλέξη. Ο Κουβέλης δε νοείται και δε συζητά συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου, εκτός φυσικά κι αν εκείνος είναι ο υφυπουργός. Η αγάπη για το υπουργείο είναι μεγαλύτερη από τους ίδιους. 

*Το tweet είναι αυθεντικό

Facebook Comments