Όπως αναμενόταν ήταν μία εφ όλης της ύλης ομιλία-επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης. Ξεκίνησε την ομιλία του με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη εκφράζοντας τη στήριξή του στους δύο Ελληνες αξιωματικούς και τις οικογένειές τους και χαρακτηρίζοντας την κράτησή τους ως “απαράδεκτη” που “προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις”. Ρώτησε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής αν είναι ευχαριστημένος με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε και στον Πάνο Καμμένο καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι επέτρεψε στον υπουργό Εθνικής Αμύνης να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της ομιλίας του για τα εθνικά θέματα επεσήμανε ότι η ο κ. Τσίπρας υποτίμησε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού ενώ επανέλαβε την πρόταση του Θοδωράκη για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αμύνης. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται στην υπόθεση της Novartis και δεν αφήνει να πέσει φως στο σκοτάδι που η ίδια έχει ρίξει στην υπόθεση. Επανερχόμενος στο θέμα της σημερινής συζήτησης ανέφερε την άρνηση για τη σύσταση επιτροπής και στο παρελθόν για τα capital control και καταλήγοντας στον κ.Καμμένο. Τόνισε ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει κάθε πρόταση της κυβέρνησης, από τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ μέχρι την υπόθεση Novartis. 

“Η δική μας πρόταση γίνεται και για να απαντήσουμε στη δική σας δειλία να εξαιρέσετε τους δικούς υπουργούς”, είπε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Μεγάλη ένταση και έμφαση έδωσε λέγοντας: 

Εσείς δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι. Το μόνο που είστε,  είστε τυχοδιώκτες που σας ενδιαφέρει να κρατήσετε την εξουσία. Και έχετε κάνει τα πάντα για αυτό (…) Ποτέ δεν διαθέτατε ηθικό πλεονέκτημα, όσο και να το διαφημίσατε. Ταξίδι στη Βενεζουέλα, με ιδιωτικά τζετ, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, συμμαχία με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, τους νέους διαπλεκόμενους συμμάχους σας που ακόμη δεν τους έχετε βάλει να πληρώσουν φόρους

 

Facebook Comments