Τέλος στα σενάρια για ενδοκυβερνητική ρήξη και ενδεχόμενη έξοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα πορευτούν μαζί έως το τέλος, με κοινούς άξονες την καταπολέμηση της διαπλοκής και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Ο κ. Καμμένος επαναβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται οιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι τέτοιες αποκλίσεις δεν αρκούν για να διακοπεί η συνεργασία ανάμεσα στα δύο συμπολιτευόμενα κόμματα.

Οι κόκκινες γραμμές θα γίνουν σεβαστές, είπε.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», απάντησε άμεσα η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε ανοιχτά την Άγκυρα ότι προφυλακίζει παρατεταμένα ξένους πολίτες ώστε να αποσπά ανταλλάγματα από τις πατρίδες τους.

Αποκάλεσε τους δύο στρατιωτικούς «ομήρους», και παρέθεσε το παράδειγμα του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από το 2016 στην Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα τον κρατεί σε μία προσπάθεια να πετύχει την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές πως η Αθήνα δε θα δεχτεί να χρησιμοποιηθούν οι δύο ένστολοι ως μέσο άσκησης πιέσεων ή εκβίασης της ελληνικής πλευράς. Διευκρίνισε πάντως ότι η Αθήνα δεν έχει λάβει πρόταση για ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με κάτι ή κάποιον.

Αρνήθηκε να προβλέψει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί.

Η χρήση του όρου «όμηρος» από τον κ. Καμμένο έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου, όμως ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως είναι σε διαρκή συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Facebook Comments