Εγκρίθηκαν οι νέες περικοπές δαπανών στην Πορτογαλία

Reuters

Εγκρίθηκαν οι νέες περικοπές δαπανών στην Πορτογαλία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Περικοπές δαπανών, που αναλογούν στο 0,5% του ΑΕΠ, ενέκρινε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους συμφώνησε με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο υπουργός Προϋπολογισμού, Λουίς Σαρμέντο, δήλωσε μετά την ολονύκτια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι οι τελευταίες περικοπές και κάποια άλλα μέτρα θα επιτρέψουν στη Λισσαβόνα να πετύχει τον φετινό στόχο για έλλειμμα προϋπολογισμού στο 5,5% του ΑΕΠ. Θα εξασφαλίσουν επίσης την έγκριση των δανειστών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέες περικοπές δαπανών, καθώς η απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ορισμένων μέτρων λιτότητας άφησε «τρύπα» περίπου 1,3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

Με τα νέα μέτρα, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, θα μειωθούν οι δαπάνες λίγο περισσότερο από 800 εκατ. ευρώ.