Ο Ερντογάν, ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απάντησε αυτό που απαντάει τόσο καιρό, και ο Αλέξης Τσίπρας για τους 8 δικούς του. Τι; Ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Που να μην τον είχαν πιέσει δηλαδή και οι Ευρωπαίοι εταίροι στην Βάρνα. Και ενώ ο Πάνος ο Καμένος, έχει βάλει τη στολή του και ετοιμάζεται για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας, ένας άλλος από τους ΑΝΕΛ λέει αυτό που φοβάται ο Τσίπρας και ο Καμένος τόσο καιρό να πούν, κάνοντας τον Ερντογάν  να τρίβει τα μουστάκια του.

Ο αγαπημένος μας, λοιπόν, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας σήμερα στο Σκαι, έθεσε ευθέως το ζήτημα ανταλλαγής  των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, παρακάμπτοντας και η Ελλάδα και η Τουρκία τη Δικαιοσύνη «Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».. Ναι ναι αυτός, ο γκουρού της διπλωματίας, έδωσε τη λύση που όλοι φοβόντουσαν να εκστομίσουν, πνίγοντας με τον καφέ τους, όσους τον παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα.

Πολλοί ίσως να χάρηκαν, εκείνη την ώρα, θεωρώντας ότι ακούστηκε το προφανές. Όμως μία τέτοια εκδοχή, θα ήταν ένας έμμεσος ακρωτηριασμός από τον Σουλτάνο Ερντογάν. Ένας ακρωτηριασμός του Συντάγματος της Ελλάδος. Γιατί μπορεί να βγαίνει ο Ερντογάν, τόσες μέρες και να μας πουλάει εκδούλευση, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα του Τσιπρα ότι «Δεν είμαι πιο μεγάλος από τη Δικαιοσύνη», αλλά στην πραγματικότητα αυτός είναι.

Διότι ο Ερντογάν, δεν δεσμεύεται από κάπου, ώστε να υπακούει την Δικαιοσύνη, ενώ ο δικός μας Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, και οφείλει να το τηρεί.

Ας υποθέσουμε όμως πως αυτό το γελοιωδέστατο σενάριο, γίνεται πραγματικότητα. Οι δύο χώρες συμφωνούν την ανταλλαγή. Για την Τουρκία τα πράγματα, θα είναι πολύ απλά. Θα προσδώσει απλές κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, πράγμα που θα τους επιτρέπει την άμεση επιστροφή τους στη μαμά πατρίδα. Για την Ελλάδα όμως; Όχι .

Γιατί, αρχικά υπάρχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαγορεύει την έκδοση των 8, όσο δεν υπάρχει δίκαιη δίκη για αυτούς. Και πιστέψτε με όσα τηλέφωνα και να πάρει η συνεργάτης του γραφείου, του πρωθυπουργού μας, κυρία Θάνου, το αυτί των δικαστών δεν θα ιδρώσει και πολύ καλώς θα πράξουν. Και έπειτα, η Τουρκία έχει συλλάβει δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι 8 Τούρκοι, από την άλλη ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ στην Ελλάδα και δεν επιθυμούν επουδενί λόγο την επιστροφή τους, στην Τουρκία. Αν η Ελλάδα τους παραδώσει στα χέρια του Ερντογάν, θα υποστεί την διεθνή κατακραυγή και θα έχει πέσει στην παγίδα του Ερντογάν.

Η συζήτηση όμως θα έπρεπε να είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει. Πώς να τελειώσει όμως όταν έχεις τους Κατσίκηδες και τους Καμένους, να παίζουν με τις ψυχές των οικογενειών των στρατιωτικών που επιθυμούν την επιστροφή των παιδιών τους πίσω και η ανταλλαγή τους φαίνεται σαν όαση στην έρημο;

Αυτό που χρειάζεται, ο Ερντογάν είναι μια σαφής σκληρή Ελληνική στάση και θα διεκδικήσει πίσω τα παιδιά της, μη παραδίδοντας πίσω ούτε μία λέξη από το Ελληνικό Σύνταγμα στις ορέξεις του Σουλτάνου. Και αν δεν μπορούν; Ας πάνε σε εκλογές! Η ντροπή θα είναι  μικρότερη για όλους. Και η χώρα μας, ίσως γλιτώσει και λίγη από τη διεθνή κατακραυγή!

Facebook Comments