Το πλήθος ούρλιαζε από κάτω: ‘’Να καεί, να καεί, η πουτάνα η Βουλή.’’ Ελαφρά παραλλαγμένο από το σύνθημα της πλατείας Συντάγματος του 2012, που προτιμούσε το ‘’μπουρδέλο’’ απ’ αυτήν που στεγάζεται και εργάζεται εντός του. Ίσως η καίρια αυτή διαφοροποίηση να είναι μια ακόμα απόδειξη πόσο αλλιώτικοι είναι οι Θεσσαλονικείς απ’ τους Αθηναίους, ίσως όμως να είχε και σαφές πολιτικό περιεχόμενο.  Μην τους πάρουν και για ξεφτίλες αγαναχτισμένους τους ΠΑΟΚτσήδες. Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, άφησε το υπέροχο σύνθημα ν’ ακουστεί δυο-τρεις φορές, μετά ύψωσε τα δυο του χέρια παροτρύνοντας το πλήθος να το ξαναπεί και στην συνέχεια άρχισε την ομιλία του με το υπερβατικό ‘’Χριστός Ανέστη αδέρφια!’’. Το πόσο ταιριάζει ένα ‘’Χριστός Ανέστη’’ ως νοητική, ποδοσφαιρική και πολιτική συνέχεια της ‘’πουτάνας της Βουλής’’, δεν λέγεται. Μόνο ένας βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη ήταν ικανός για τέτοια ποιοτική σύνθεση ιδεών και συμπεριφορών. Μπράβο.

Τι σας λέω τώρα, ε; Αφού όλοι σας το χαζέψατε το happening στο διαδίκτυο. Θα χάνατε τέτοιο θέαμα; Και χαμογελάσατε και στην παρέα το σχολιάσατε, καθότι εμείς οι Έλληνες είμαστε όντα βαθιά πολιτικά και με τρομερή αγάπη για το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι διαθέτουμε το χειρότερο πολιτικό προσωπικό και το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, δεν οφείλεται σε μας αλλά στους ξένους που έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο μας. Από τους Τούρκους που κάτσανε 400 χρόνια, ως τους Εγγλέζους, τους Γερμανούς, τους Αμερικάνους και τώρα τους τροϊκανούς. Δεν φταίμε εμείς, αυτοί κατέστρεψαν και την πολιτική και το ποδόσφαιρο μας. Αυτοί οι άθλιοι κατακτητές άλλαξαν και τον αρχαιοελληνικό μας χαρακτήρα και μας οδήγησαν να εκλέγουμε βουλευτές που όταν ακούνε για την ‘’πουτάνα τη Βουλή’’, το πρώτο που τους έρχεται να αναφωνήσουν είναι ‘’Χριστός Ανέστη αδέρφια’’. Και μετά από λίγες ώρες να πουν ότι το σύνθημα ήταν ‘’τρόπος του λέγειν’’, σα να λέμε πως είτε είναι παλαβοί και δεν ξέρουν τι ξεφουρνίζει ο στόμας τους, είτε μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί.

Αφήστε που πήγε στην συγκέντρωση και φώναξε εναντίον της ‘’πουτάνας της Βουλής’’, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί στην Βουλή, από την οποία σιτίζεται –προφανώς- ως νταβατζής. Δεν πρόκειται για μια υπέροχη αντίφαση, αντάξια των αρχαιοελληνικών φιλοσοφικών παραδόσεων μας; Και μόνο γι αυτό, τον ευγνωμονώ τον βουλευτή Αριστείδη Φωκά. Να τον ξαναβγάλουμε βρε…

Facebook Comments