Η ελάφρυνση παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα για το Βερολίνο, που εντέλει αποδέχεται ότι ΔΝΤ δεν θα είναι μέρος του προγράμματος (όρο που έθετε ως απαράβατο εδώ και τρία χρόνια), αυτό επισημαίνει σε νέο report η Citigroup.

Η Citi δεν περιμένει να συμφωνηθούν ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης τον Ιούνιο, πέραν από κάποιες κινήσεις που θα βοηθούν τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών και του κόστους τα πρώτα λίγα χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος.

Σύμφωνα με τη Citigroup, το Eurogroup της 21ης ​​Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για τους πιστωτές της Ελλάδας, καθώς καλούνται να αποφασίσουν για τη μεταμνημονική στρατηγική στην Ελλάδα. Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα στη Γερμανία, η οποία τελικά δέχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν θα είναι μέρος του προγράμματος, αντίθετα με την προϋπόθεση για συμμετοχή του Ταμείου στην Ελλάδα που η ίδια έχει θέσει εδώ και τρία χρόνια.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Citi, δεν αναμένεται να συμφωνηθούν σημαντικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους τον Ιούνιο, εκτός από ορισμένα που θα βοηθήσουν στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών και δαπανών κατά τα πρώτα έτη μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments