Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ξεσπάθωσε κατά τόσο της κυβέρνησης όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Ο κ.Τσίπρας στην πρώτη επικοινωνία που είχαμε, μου είχε πει ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αλλαγή και μετά θα πάνε στο ΝΑΤΟ.
Ο κ.Κοτζιάς δεν νομιμοποιείται να υπογράψει διότι είναι μείζον εθνικό θέμα, αυτό που διαπραγματεύεται. Πρέπει να έχει εξουσιοδότηση. Ο κ.Τσίπρας δεν συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο, πάει μόνος του.
Κυριε.Κοτζιά μπορεί να είστε υπόλογος για την αυριανή υπογραφή σας στις Πρέσπες.
Η παραχώρηση της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν σας απειλώ κύριε Κοτζιά. Σας καλώ να το σκεφτείτε πριν βάλετε την υπογραφή σας.
Ο Τσίπρας λέει ότι η ΝΔ είχε δώσει το όνομα Μακεδονία Και τι σημαίνει αυτό; Είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό να δίνει ότι έδωσαν οι προηγούμενοι; Εσύ θα υπογράψεις κε. Τσίπρα, εσύ κε. Κοτζιά.
Έως τώρα ο λαός δεν αντιδρούσε. Τώρα ο λαός βλέπει ότι δίνεται η λέξη Μακεδονία, η οποία εμπεριέχει ότι πιο αλυτρωτικό υπάρχει. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να υπαναχωρήσουν και να πουν ότι δεν δίνουμε το όνομα, ευθυγραμμιζόμενοι με την επιθυμία του ελληνικού λαού.
Ήρθαμε στη Βουλή να μιλήσουμε για το Σκοπιανό μετά την πρόταση μομφής της ΝΔ. Πήγαινε η κυβέρνηση να υπογράψει χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή.
Δεν είναι νόμιμες ενέργειες. Το σωστό είναι τα κόμματα να κάνουν πίσω. Όλοι κάνουμε λανθασμένες εκτιμήσεις, πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να υποκύπτουμε στη θέληση του λαού.
Δεν έχω δει μεγαλύτερη αχαριστία από τις ΗΠΑ. Είδα τρομερά αποφασισμένο τον πρέσβη των ΗΠΑ, μου είπε ότι πρέπει να τελειώνετε έως τον Ιούνιο. Είδα ότι ήθελε την πολιτική ζωή της Ελλάδας σκλαβάκια μπροστά του.
Ζήτησα από το Μητσοτάκη να καταγγείλει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και να μην χρησιμοποιήσει τη λέξη Μακεδονία. Δεν μου απάντησε, με έβαλε σε σκέψεις. Στα συλλαλητήρια σύρθηκε η ΝΔ.
Δεν θα ληφθεί υπόψη ο λαός για αυτό το θέμα – Με ποιο δικαίωμα πάει να υπογράψει αύριο η κυβέρνηση; Είναι ανέντιμο.

Facebook Comments