Την ύπαρξη σχεδίου εισβολής στη Βουλή, το οποίο, μάλιστα, ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης του Κοινοβουλίου, παραδέχθηκε αργά το βράδυ, και μετά τις επιθέσεις, κορυφαία κοινοβουλευτική πηγή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η επιμελής προσπάθεια του Προέδρου, Νίκου Βούτση, για την ολοκλήρωση της τριήμερης διαδικασίας, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Η φρουρά της Βουλής και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, συνεργάστηκαν άψογα, αντιμετώπισαν απόψε, και μάλιστα όχι μόνο μια φορά, επίθεση συγκεντρωμένων, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας.

Συμφώνα με τις ίδιες πηγές επρόκειτο για «τάγματα εφόδου», ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες για συμμετοχή στελεχών ή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφεται η εκτίμηση πως τέτοιου είδους επιθετικές ενεργειες θα υπάρξουν και στο προσεχές διάστημα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα Σκόπια.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να διατηρηθούν τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα φρούρησης, τα οποία σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, ήταν ιδιαιτέρως εμφανή.

Facebook Comments