Γράφει η Ιουλία Βελισσαράτου

Ας μιλήσουμε σοβαρά.Το ζήτημα δεν είναι εάν θα νικήσει ο Ερντογάν αλλά με τι ποσοστό. Αν και τα πρώτα αποτελέσματα του δίνουν 60% είναι σίγουρο ότι θα γίνει αρκετά μεγάλη διόρθωση, μέχρι τέλος, και το πιθανό είναι το αποτέλεσμα να είναι οριακό. Αν είναι οριακό, το μόνο σίγουρο είναι δε θα ικανοποιήσει τον Ερντογάν.

Ο “σουλτάνος” δεν θέλει τίποτα λιγότερο από απόλυτη εξουσία για να συνεχίσει την εσωτερική καρατόμηση και την επιθετική εξωτερική πολιτική. Είναι σχεδόν αστείο με το προφίλ του αυταρχικού ηγέτη που έχει σμιλεύσει τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν να πιστεύουμε ότι θα αφήσει αυτές τις εκλογές στην τύχη τους.

Είναι πολύ πιθανό να βγει από τον πρώτο γύρο και να μην επιτρέψει ούτε στο κουρδικό κόμμα να μπει στη βουλή. Ήδη ακούγονται καταγγελίες για παρεμπόδιση Κούρδων να ψηφίσουν και φυσικά οι εκβιασμοί και η νοθεία θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει τον αποικιακό του οίστρο με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία εναντίον όλων των αντιπάλων του και εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

*Η Ιουλία Βελισσαράτου είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που ειδικεύεται στο διεθνές ρεπορτάζ

Φωτογραφία της Ioulia Velissaratou.

Συνεχής ενημέρωση για τις τουρκικές εκλογές στο MN με ένα μόνο κλικ εδώ

Facebook Comments