Με... ρυθμούς χελώνας η αντίδραση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων

MarketNews

Με... ρυθμούς χελώνας η αντίδραση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αυτή η εβδομάδα, αν και χαρακτηρίστηκε από μπαράζ σχετικά θετικών εκθέσεων και σχολίων για την απόφαση του Eurogroup, οι επενδυτές φαίνεται να μην τολμούν να αυξήσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας περιορισμένες μόνο κινήσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο καταλύτης που θα "ξεκλείδωνε" τις ροές προς τα ελληνικά assets, ακόμη αγνοείται.

Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,56% και στο 4,097%, ενώ η απόδοση στο 5ετές υποχωρεί 0,15% στο 3,317%, κινούμενες και οι δύο (αποδόσεις) στα επίπεδα των μέσων του Μαΐου, ενώ οι τζίροι στην αγορά διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Χθες ο τζίρος στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 12 εκατ. ευρώ ενώ από την περασμένη Παρασκευή δεν έχει ξεπεράσει τα 16 εκατ. ευρώ (σε ημερήσια βάση), όταν τον Απρίλιο οι ημερήσιες συναλλαγές είχαν αγγίξει ακόμα και τα 106 εκατ ευρώ.

Κούρταλη Ελευθερία