Τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα βρήκαν έναν σημαντικό σύμμαχο, ένα hedge fund με ενεργητικό 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο αποφάσισε στα τέλη Μαΐου να αρχίσει να στοιχηματίζει υπέρ των κρατικών τίτλων της περιφέρειας, μετά το ισχυρό sell-off που προκάλεσε η ιταλική πολιτική κρίση.

Το Hedge Invest Sgr ποντάρει στην υπεραπόδοση των ιταλικών τίτλων σε σχέση με τους γερμανικούς καθώς θεωρεί ότι οι ανησυχίες γύρω από την διάλυση του ευρώ είναι υπερβολικές. “Η ιταλική κυβέρνηση έχει θεωρηθεί επιθετική σε ορισμένα θέματα αλλά είναι σαφές ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο θέμα της μετανάστευσης και έχει αποδειχθεί πιο ρεαλιστική από ότι ανέμεναν οι επενδυτές”, σημειώνει ο Filippo Lanza στο Bloomberg, ο οποίος διαχειρίζεται δύο funds του ιταλικού Hedge Invest Sgr. “Η αγορά στοιχηματίζει σε μια έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά απίθανη”.

Ο Lanza άνοιξε για πρώτη φορά long θέσεις στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας για το fund HI Numen Credit που διαχειρίζεται, στις 29 Μαΐου, την ημέρα που οι αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων της Ιταλίας ανέβηκαν σε υψηλό τετραετίας. Επίσης, άνοιξε νέες long θέσεις στα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στοιχηματίζοντας ότι το premium για την διακράτησή τους έναντι των γερμανικών θα περιοριστεί.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments