Πάγο στις προσδοκίες της κυβέρνησης για εκπτώσεις στα ψηφισμένα μέτρα βάζει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μια μέρα μετά το «παράθυρο» Μοσκοβισί για μη περικοπές στις συντάξεις.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του Eurogroup – ερωτηθείς για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το ύψος των περικοπών στις συντάξεις, να επαναφέρει τους ευνοϊκούς όρους στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό – τονίζει ότι αναμένει πως η Ελλάδα δε θα παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις της και ο δρόμος μπροστά δεν περιλαμβάνει τον εκτροχιασμό της πορείας σταθερότητας και ανάπτυξης.

«Δεν θα κρίνω προθέσεις πολιτικής, αλλά το πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πάντως, δηλώνει ότι βλέπει «περισσότερο χώρο για ευελιξία» στις πολιτικές που θα χαραχθούν μετά τον Αύγουστο.

Ο κ Σεντένο αρνείται το επιχείρημα ότι τα υπερπλεονάσματα δυσχεραίνουν την ανάπτυξη, ενώ παρά το γεγονός ότι το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, προβλέποντας τριμηνιαίους ελέγχους από το σύνολο των θεσμών, ο πρόεδρος του Eurogroup παρομοιάζει την ελληνική έξοδο από το πρόγραμμα με τις αντίστοιχες των υπόλοιπων χωρών.

Χαρακτηρίζει «μη ζήτημα» το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν ενεργοποίησε το χρηματοδοτικό του πρόγραμμα στην Ελλάδα. Όπως είπε εξάλλου το ταμείο «θα συνεχίσει να εμπλέκεται και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Σχετικά με τη μείωση της φορολόγησης στην Ελλάδα, ο κ. Σεντένο χαρακτηρίζει κλειδί την απόδοση των μεταρρυθμίσεων, με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/377771/pago-stis-kuvernitikes-prosdokies-gia-ekptoseis-vazei-o-sedeno-/#ixzz5KGdNDT8z
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Facebook Comments