Με αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη διεξήχθη η σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων ενώ έλαβαν το λόγο και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης. Η αναμενόμενη μετωπική σύγκρουση εν μέσω πολιτικού καύσωνα μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη έγινε πραγματικότητα με βαριές αλληλοκατηγορίες. To MarketNews.gr σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό.

Συνεχής ενημέρωση

  • Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εν μέσω πολιτικού καύσωνα και σε προεκλογικούς τόνους με στιγμές οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Το MarketNews.gr σας ενημέρωσε λεπτό προς λεπτό και θα συνεχίσει να ενημερώνει διαρκώς.
     
  • Αλέξης Τσίπρας:

    “Η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι όντως πρόβλημα από τα 130 δισ., τα 33 δισ. αφορούν μόλις 17 ΑΦΜ.
    Το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το να το ξορκίζει κανείς, αλλά  μεγάλες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να βγάλουν τις επιχειρήσεις τους  εκτός χώρας και δεν θα πληρώσουν ποτέ.”
     

  • Στο βήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριτολογία του, η Φώφη Γεννηματά δεν θα δευτερολογήσει τελικά
     
  • Κυριάκος Μητσοτάκης:

    “Η παρέμβαση στο χρέος είναι αναγκαία, κ. Τσακαλώτο, έτσι όπως καταντήσατε την οικονομία.
    Η τάση από τη στιγμή που κτυπήσαμε τον πάτο το 2011 ήταν ανοδική αλλά εκεί που έπρεπε αυτή η τάση να συνεχιστεί ήρθατε εσείς ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Τσίπρας και το δημοψήφισμα που είχατε το θράσσος να υπερασπιστείτε.
    Εάν η τάση συνεχιζόταν όπως προέβλεπαν εκείνη την εποχή και η Ελλάδα θα ακολουθούσε την πορεία Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, το ΑΕΠ θα ήταν στα 200 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στα 183 δισ. ευρώ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ΑΕΠ κάθε χρόνο.
    Έχουμε αφήσει έξω από τη συζήτηση κάποια στοιχεία που θεωρώ χρήσιμα. Σαφώς και το δημόσιο χρέος είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει και το ηθικό χρέος. Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι πνίγονται από τα χρέη και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
    Παραλάβατε το ιδιωτικό χρέος στα 85,3 δισ. και σήμερα είναι στα 131 δισ. ευρώ. Η αύξηση στο ιδιωτικό χρέος είναι αποτέλεσμα των δικών σας τοξικών πολιτικών.
    Μιλήσατε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε εξευτελίσει και τους κοροιδεύτε ακόμη και σήμερα;
    Εάν αλλάξετε πολιτική και ξε-ψηφίσετε αυτά που ψηφίσατε εμείς θα είμαστε μαζί σας. Ο κ. Τσίπρας πήρε πίσω πολλά από αυτά που είπε.
    Ο κ. Σολτς αποφάσισε να ενημερώεσει την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό; Έχει τέτοιες σχέσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στην Ελλάδα; Ποιον κοροϊδεύετε; Δικό σας στημένο θέμα ήταν και των υπογείων του Μαξίμου
    κ. Τσακαλώτο καλύτερα να αφήσετε το Σκοπιανό και να μιλάτε για την οικονομία. Στο Σκοπιανό έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό καλό θα είναι να μάθετε και λίγα αγγλικά. Nationality σημαίνει εθνικότητα. Ιθαγένεια είναι το Citizenship.
    Έχετε επιφέρει χάος στη Β. Ελλάδα. Να δείτε τι προβλήματα έχετε δημιουργήσει στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικός» και δεν σπεύσατε να τις προστατέψετε.
    Έχω μιλήσει στον ΣΕΒ και έχω πει ότι εάν συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ποτέ δεν έχω υποστηρίξει ότι είμα υπέρ της 12ωρης εργασίας.
    Πάμε να σπάσουμε τη Β Αθηνών και οι άνθρωποι να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Να δεσμευθείτε ότι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, έτσι θα συμφωνήσουμε.
    Οι λύσεις στο προσφυγικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκές. Δεν ξέρω τη συμφωνία κάνατε με την κυρία Merkel, γιατί πράγματι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μην προσπαθήσετε και εδώ να βάλετε λόγια στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει.
    Εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συμφέροντα που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου. Εφθασαν να λένε ότι εγώ και η σύζυγός μου δεν είμαστε σε διάσταση, αλλά το χρησιμοποιήσαμε για να κρύψουμε περιουσιακά στοιχεία.
    Στη σύζυγό μου έχει γίνει φορολογική έρευνα και οι αρμόδιοι έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα.
    Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνατε για το θέμα της συζύγου μου”

    Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος Μητσοτακης βουλη
     

  • Δευτερολογία πλην του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει και η Φώφη Γεννηματά
     
  • Αλέξης Τσίπρας:

    “Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αυτή τη συζήτηση. Αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήρθε σε αυτήν την αίθουσα να μιλήσει για την οικονομία. Τον καταλαβαίνουμε, δεν είναι προνομιακό πεδίο γι αυτόν και το κόμμα του το θέμα της οικονομίας. Το να επαναλαμβάνεται 40 φορές τη λέξη “ψεύτης” είναι ένδειξη της αδυναμίας σας και μερικές φορές κάνει τον ομιλητή να φθάνει στα όρια του γραφικού.
    Σε 60 κρεσέντο ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μόλις 10 για την οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκη δεν είπατε κουβέντα για το χρέος. Μα μας αναβαθμίζουν οι οίκοι, οι αγορές εμφανίζονται θετικές, μόνο εσείς δεν μιλήσατε για το χρέος.
    Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι τα πλεονάσματα είναι καταστροφικά για την ελληνική οικονομία. Υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα που διαχειρίστηκε ανάλογα ζητήματα και πέτυχε κάτι καλύτερο.
    Με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους  βιώσιμο. Αποκτάμε πρόσβαση στις αγορές, χωρίς καμία επιβάρυνση για την οικονομία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία.
    Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα πλεονάσματα που συμφώνησε η ελληνική  κυβέρνηση. Ξέχασε ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, είχε συμφωνήσει  για πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% μέχρι το 2018 και μέσο όρο 4% μέχρι το  2031.
    Η εικόνα είναι μαύρη γιατί είναι τα χρόνια που κυβερνήσατε και  συρρικνώσατε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25 μονάδες. Συρρικνώσατε τον εθνικό  πλούτο κατά το ένα τέταρτο και έχετε το θράσος να μας έρχεστε σαυτή την  αίθουσα και να μας παρουσιάζετε διαγράμματα.
    Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ εντός των επόμενων μηνών αυτές θα μειωθούν πλήρως.
    Στο πρόγραμμά σας είναι η 12ωρη εργασία, είναι η καθήλωση του κατώτατου μισθού, είναι το κόψιμο των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, είναι η διατήρηση του 1 προς πέντε στο δημόσιο, ενώ εμείς έχουμε φθάσει στο 1 προς 1.
    Το επενδυτικό σοκ που ετοιμάζεται είναι μία κρυφή ατζέντα κατάργησης των κατακτήσεων του κοινωνικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει έτοιμο ένα τρις-χειρότερο μνημόνιο για τον ελληνικό λαό.
    Δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει ότι το 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένα μικρό νούμερο, όμως, από το 2019 και μετά δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος.
    Όταν εμείς διαπραγματευόμασταν με το ΔΝΤ, εσείς απαιτούσατε να κλείσουμε την αξιολόγηση ταχύτατα και να δεχθούμε τα μέτρα.
    Εσείς όταν οι περικοπές ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μας καλούσατε να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την αξιολόγηση.
    Αντι να ζητήσετε συγνώμη για τον κυνισμό σας, αλλά έρχεστε εδώ και αρχίζετε τις υπεκφυγές. Τελικά συναντηθήκατε με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Ζεεχόφερ; Δηλαδή το δημοσίευμα λέει ψέμματα. Όμως η αντίδρασή σας δείχνει την ενοχή σας.
    Σήμερα ήρθατε να κάνετε τον τσάμπα μάγκα. Σήμερα μας καταθέσατε μία τροπολογία. Μόλις είδατε την τεράστια τρύπα στην προπαγάνδα σας, σπεύσατε να την κλείσετε με λάθος τρόπο.
    Οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι με υπερηφάνια και μυαλό και ξέρουν ποιοι τους καταδίκασαν στη φτώχεια με σειρά περικοπών στις συντάξεις μεταξύ 2010 – 2014.
    κ. Μητσοτάκη, μη βιάζεστε, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά-γουλιά και μέχρι το τέλος.
    Συμπαρατάσεστε με τους ακραίους όχι μόνο του κόμματός σας αλλά όλης της Ευρώπης. Ταυτίζεστε με τους πιο ακραίους και σωβινιστικούς κύκλους, που είναι αντί-ευρωπαϊκοί.
    Έχετε σκεφτεί ότι η ταύτισή μας στο θέμα του μεταναστευτικού στην Ευρώπη στην ουσία στρέφεστε ενάντια στην πατρίδα μας; Έχετε σκεφθεί ότι κάποιοι ομοϊδεάτες σας κάποια στιγμή μπορεί να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσε την προσφυγική κρίση μόνη της;
    Έχετε την ίδια θέση για την Ελλάδα με αυτήν που έχει το AfD για τη Γερμανία αναφορικά με το προσφυγικό πρόβλημα.
    Ο διεθνής Τύπος γράφει ότι γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη, για να μη σας διαλύσουν το κόμμα σας οι πατριδοκάπηλοι. Προσπαθώντας να πείσετε ότι η συμφωνία με την ΠΓΜΔ είναι η χειρότερη, επιλέγετε και επιμένετε να λέτε ψέμματα.
    Πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους, υπάρχει μόνο το θέμα της ιθαγένειας.
    Ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ παραδέχονται ότι είναι σλάβοι, το λένε στις συνεντεύξεις τους. Δεν διεκδικούν τίποτα από την ιστορία της Μακεδονίας, ούτε ότι υπάρχει κάποια μειονότητα.
    Στο Politico υποστηρίζετε ότι υπάρχει χώρος οι αυτονομιστικές δυνάμεις στην περιοχή μπορούν να δουν αυτή τη συμφωνία ως πρόσκληση για επιθετικές ενέργειες.
    Όσο εμείς θα είμαστε κυβέρνηση θα είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο. Δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε χατήρια σε επιχειρηματίες.
    Ό,τι και να πείτε κ. Μητσοτάκη δεν μπορείτε να πείσετε γιατί δεν είμαστε το ίδιο. Έχουμε άλλη διαδρομή. Μην κάνετε συγκρίσεις, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό. Σταματήστε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα κακόβουλης δημοσιογραφίας
    Ως δημόσιο πρόσωπο ειστε υποχρεωμένος κ. Μητσοτάκη να δέχεστε και το σχόλιο και την κριτική. Φανταστείτε τι θα γίνονταν εάν εγώ δεν παρουσίαζα το πόθεν έσχες της συζύγου μου, τι θα έγραφαν τα παπαγαλάκια;
    Είμαστε περήφανοι για την 5η του Ιούλη, που αποτέλεσε την απόλυτη έκφραση του ελληνικού λαού. Όταν εσείς φωνάζατε “Βάστα, Σόιμπλε”, εμείς αντιστεκόμαστε. Το να μας κάνετε μαθήματα για το πως χειριστήκαμε το “Όχι” του ελληνικού λαού είναι πολιτικό θράσσος.
    Δίχως αυτήν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν θα είχαμε καταφέρει όσα καταφέραμε, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας, να γυρίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια των ελληνικών κυβερνήσεων.
    Ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος παρά τις απειλές και παρά τις προκλήσεις.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξης τσιπρας βουλη
     

  • Ευκλείδης Τσακαλώτος:

    “Από το 2017 έχω πει πια είναι τα κριτήριά μας. Όχι μετά για να να λέω ότι πέτυχα.
    Με τη συμφωνία για το χρέος έχουμε έναν «καθαρό διάδρομο» για διάστημα τουλάχιστον 10 έως 15 έτη. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, οι αγορές.
    Δεν πήραμε όλα όσα θέλαμε. Για παράδειγμα για τα μακροπρόθεσμα μέτρα. Πήραμε μία υπόσχεση για να ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032, με επιστημονικό τρόπο.
    Η ΝΔ λέει ότι αυτά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τα είχε πάρει και η κυβέρνηση το 2012.
    Αφού το 2012 το ΔΝΤ έλεγε ότι ήταν βιώσιμο το χρέος, τότε γιατί θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια. Γιατί είχαμε δεσμευθεί σε πολλούς υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολυ υψηλά πλεονάσματα. Η κυβέρνηση το 2014 αναγκάστηκε να συμφωνήσει στα παραπάνω.
    Το 2014 δεν πήραμε τίποτα για το χρέος, καθώς λέγατε πως ήταν βιώσιμο. Ενώ δεν υπήρχε κάποιο
    “μαξιλάρι”. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί η Προληπτική Γραμμή Στήρξης δεν ήταν 3ο μνημόνιο;
    Η ΝΔ λέει ότι θα έχουμε βασική μείωση στους φόρους, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις, δεν θα έχουμε πρόβλημα με το κοινωνικό κράτος, γιατί θα έχουμε ανάπτυξη. Γιατί θα έχουμε ανάπτυξη; Γιατί θα έχουμε, λέει, καλές σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα.
    Η ΝΔ έχει καλές σχέσεις με συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, όχι γενικά με τον ιδιωτικό τομέα.
    Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη ΝΔ είναι ότι εμείς κτίζουμε την πολιτική μας πάνω σε πραγματικά γεγονότα στην οικονομία.
    Απόδειξη όχι αυτά που λέω εγώ αλλά αυτά που ανακοίνωσε η IHS Markit αναφορικά με την ελληνική βιομηχανία και τη μεταποίηση.
    Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, στην δικαιοσύνη, αλλά και αναφορικά με τις δημόσιες επενδύσεις. Έχετε διαβάσει ποιες είναι οι δεσμεύσεις; Εαν ναι πείτε μας ποιες από αυτές τις δεσμεύσεις δεν υπήρχαν στο γ πρόγραμμα;
    Σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές. Βλέπω ότι στην Ευρώπη θα  υπάρχουν τρεις διαχωριστικές. Πρέπει να πάρουμε θέση. Η πρώτη είναι για το μεταναστευτικό.
    Εμείς στο μεταναστευτικό δεν βλέπουμε ορδές μεταναστευτικό, αλλά τον Αχμέτ, τη Χάνα, την οικογενειά τους, τις ιστορίες τους.
    Το δεύτερο ζήτημα είναι εθνικισμός ή μη εθνικισμός; Διεθνισμός ή το εθνικό κράτος; Στην Ευρωζώνη προωθούμε την εγγύηση των καταθέσεων. Θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση για τα οικονομικά θέματα. Θεωρείτε ότι η θέση σας στο Μακεδονικό είναι η σωστή;
    Είστε ευχαριστημένοι με την αύξηση του εθνικισμού;”

    Αποτέλεσμα εικόνας για ευκλειδης τσακαλωτος βουλη
     

  • Γιάννης Δραγασάκης: 

    “Η έξοδος απο τα μνημόνια συνιστά μία ευκαιρία που δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά τη χώρα και το λαό.
    Πάσχετε από μιζεραμπιλισμό κ. Μητσοτάκη.
    Εμείς υπογράψαμε ένα μνημόνιο υπο τις συνθήκες που το υπογράψαμε και το τελειώσαμε. Εσεις υπογράψατε δύο μνημόνια και δεν τελειώσατε κανένα.
    Το ιδανικό θα ήταν κούρεμα του χρέους, αλλά πετύχαμε μία λειτουργική λύση”

    Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης δραγασακης βουλη
     

  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης

    Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλης λεβεντης βουλη
     

  • Σταύρος Θεοδωράκης:

    Εχω διαφορές με τον Καμμένο αλλά έχω και μία υποχρεωση απεναντι του. Θέλω να τον απαλλάξω από το άγχος. Δε θα γίνουμε οι Καμμένοι του ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να κάνει μία αναφορά στη μαύρη επέτειο του δημοψηφίσματος, θα ήθελα να μην επιμένετε ότι το δημοψήφισμα βοήθησε τη χώρα. Ηταν μία βουτιά προς τα πίσω, ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός με ένα ερώτημα που δεν ήταν ερώτημα και μία απάντηση που δεν ήταν απάντηση. Και η χώρα σώθηκε από τη βίαιη έξοδο από την ΕΕ χάρη στις προσπάθειες που έγιναν την επόμενη ημέρα στο προεδρικό.
    Ποτε δεν υπήρξα υποστηρικτής του Παυλόπουλου, εμείς προτείναμε τον Αλιβιζάτο. Ομως ο Παυλόπουλος επαιξε κρίσιμο ρολο τότε μαζί με τον Ολάντ. Ούτε ο Ολάντ με μάγεψε ποτέ, αλλά μας στήριξε.
    Καμία χώρα στον κόσμο δεν πέτυχε υψηλή αναπτυξη με capital control.
    H Βουλή μετατράπηκε, με ευθύνη πρώτα του Πρωθυπουργού, σε προεκλογικό μπαλκόνι. Βγάζουμε όλοι το άχτι μας για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, χωρίς να δίνουμε τις απαντήσεις που περιμένουν οι πολίτες.
    Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει μια γραφειοκρατική, αργοκίνητη, κομματική διοίκηση, μπλοκαρισμένη από συντεχνίες, εξαρτημένη από το ρουσφέτι και τα μικροσυμφέροντα. Τα μνημόνια άφησαν ανέπαφη τη μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος: τη διοίκηση και το κομματικό κράτος.
    Στην Ελλάδα, 70.7% των επιχειρήσεων λέει ότι η γραφειοκρατία εμποδίζει την ανάπτυξή τους ενώ το Ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 39%. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην κοινωνία μας είναι να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς να καταλάβουμε γιατί μπήκαμε. Χωρίς να αναγνωρίσουμε τα λάθη και χωρίς να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας, χωρίς να αλλάξουμε.
    Η χώρα έχει ανάγκη μια πολιτική με φιλελεύθερες αρχές, μεταρρυθμιστική ορμή & σύγχρονες αντιλήψεις, με ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που δεν μπορούν και αυστηρότητα απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για σταυροσ θεοδωρακησ βουλη
     

  • Πάνος Καμμένος:

    “Ο Μητσοτάκης σήμερα αμφισβήτησε ότι είδε Σολτς και Μέρκελ προκειμένου να αμφισβητηθεί οτι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.
    Η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της ΝΔ και το ύφος του Χατζηδάκη που είπε στο Μοσκοβισί εάν είναι να μην περικόψετε συνταξεις πείτε το για να αλλάξουμε την πολιτική μας, δείχνουν τον πανικό της ΝΔ που υποδαυλίζει όχι την πολιτική του κομματικού αντιπάλου αλλά την οικονομία και το λαό.
    Μου θυμίζει αυτό που είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος για τον γείτονα που δεν παρακαλάει για το δικό του εισόδημα αλλά παρακαλά να ψοφήσει η γίδα του διπλανού. Δεν παρακαλούν να ψοφήσει η γίδα της κυβέρνησης, αλλά η γίδα των Ελλήνων.
    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιπαρατέθηκαν με σφοδρότητα αλλά δεν τόλμησαν ποτέ να υπονομεύσουν τη χώρα.
    Είπε ο Μητσοτάκης: “είμαστε η κεντροδεξιά, η ιστορική παράταξη”. Εχει καμία σχέση ο λόγος του Μητσοτάκη με το λόγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κώστα Καραμανλή; Πότε αρχηγός της ΝΔ παρακαλούσε για το κακό της χώρας;
    Εχει αντιπρόεδρο του αυτόν που συνέγραφε αντισημιτικά βιβλία και παρίστατο μαζί με ναζιστες σε εκδηλώσεις. Εχουν παραδώσει το κόμμα που συνεργάστηκε με την αριστερά στο πλαίσιο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σήμερα αναπαράγουν ένα νεο αντικομμουνισμό που έρχεται στην Ευρώπη από νεοναζιστικά κόμματα.
    Η πρόταση της κυβέρνησης είναι μία πρόταση εθνικής ενότητας, πρόταση δύο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αλλά συνεργάζονται για να βγει η χώρα από τη λαίλαπα.
    Σειρήνες όψιμων Μακεδονομάχων που είχαν παραδώσει το όνομα Μακεδονία πολλά χρόνια πριν και τώρα έρχονται να υπερασπιστούν την καθαρότητα του ονόματος.
    Και γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να κάναμε τη χάρη στις όψιμες κυβερνητικές καβάτζες του Σόρος που θελουν να δώσουν τη Μακεδονία; Ο Θεοδωράκης έλεγε ότι θα μπει στην κυβέρνηση εάν φύγουν οι ΑΝΕΛ και για να κάνει το χατίρι στους σπόνσορες του διέλυσε το ΚΙΝΑΛ.
    Πλήρωσαν αποστασίες και εξαγορές βουλευτών, οι τρόφιμοι του Σόρος και το μέτωπο της διαπλοκής και της διαφθοράς που συνασπίστηκαν με μοναδικό στοχο τον έλεγχο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για να γλυτώσουν τη φυλακή τα λαμόγια της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ.
    Η ΝΔ θα ακολουθήσει τη γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι ή τη γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη;
    Ευτυχώς που ο Μοσκοβισί ανήκει στους Σοσιαλιστές και όχι στο ΕΛΚ αλλιώς θα τον διαγράφατε όπως το Μίχαλο.
    Το νέο μνημόνιο με τα νέα μέτρα που έχετε ονειρευτεί δε θα έρθει ποτέ. Η Ελλάδα βρήκε μία καθαρή έξοδο απο το μνημόνιο.
    Οπως είπε ο πρωθυπουργός έχουμε ακόμη πολλές μάχες μπροστά μας με πρώτη τη διάχυση των θετικών συνεπειών της συμφωνίας στην κοινωνία, αυτό φοβάστε.
    Οι ΑΝΕΛ θα δώσουμε μεγάλη βάση στο θέμα του ιδιωτικού χρέους.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για πανος καμμενος βουλη
     

  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας
    Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης κουτσούμπας βουλη

     
  • Συνεχίζεται η συζήτηση προ ημερησίας στη Βουλή για την οικονομία κατόπιν αιτήματος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κλίμα πολιτικού καύσωνα με τους Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά να έχουν ολοκληρώσει τις πρωτολογίες τους.
     
  • Φώφη Γεννηματά:

    “Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης έχουν κάνει την επιλογή τους. Πόλωση και διχασμός.
    Σας βολεύει κ. Μητσοτάκη που πηγαίνει και υπογράφει ο κ.Τσίπρας. Μεγάλος χορηγός της ΝΔ ο κ.Τσίπρας.
    Πως θα πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη η κυβέρνηση με τόσο υψηλή φορολόγηση και τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα; Δεν περιμένω απαντήσεις από την κυβέρνηση.
    Είναι πράγματι το τέλος των μνημονίων; Όχι βέβαια. Υπάρχουν πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις για το χρέος; Όχι, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα όπως το τρισκατάρατο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, PSI. Πήραμε μόνο μια αναβολή των τόκων. Η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση.
    Ζητώ να δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση που καταθέσαμε σήμερα για μη περικοπή των συντάξεων.
    Κύριε Τσίπρα είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι!
    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Είναι επίσης προφανές ότι η Ελλάδα μπορεί. Αλλά αυτό απαιτεί πολιτική αλλαγή. Μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα που μας επιφυλάσσει αυτή η κυβέρνηση.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για φωφη γεννηματα βουλη
     

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση του στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί.
     
  • Κυριάκος Μητσοτάκης:

    “Συνήθως κ.. Τσίπρα χάνετε την ψυχραιμία σας στη δευτερολογία σας. Μας αιφνιδιάσατε. Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδος.
    Όποιον πολίτη και αν ρωτήσετε για το ποιος είναι πολιτικός ψεύτης και απατεώνας, θα σας πουν ο Αλέξης Τσίπρας.
    Καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου ο κ.Πολάκης.
    Έχουν περάσει τρία χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015 και δεν είπατε ούτε μια λέξη. Τις συνέπειες της επιλογής σας τις πληρώνουμε ακόμα.
    Ακόμα και σήμερα κ.Τσίπρα συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.
    Παριστάνατε τον επαναστάτη, εσείς που θα αλλάζατε την Ευρώπη, έχετε γίνει κε.Τσίπρα το παιδί για όλες τις δουλειές.
    Εκτός από ανεύθυνοι, είστε και ανίκανοι. Αυτή τη συντριβή σας θέλετε να τη βαφτίσετε επιτυχία,
    Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το υπερταμείο. Και έρχεστε εδώ και μας κατηγορείτε για ψέματα;
    Ψέματα κ.Τσίπρα λέγατε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, ψέματα λέτε και τώρα – Είναι στο DNA σας – Όμως τα πράγματα άλλαξαν, δεν τολμάτε να κοιτάξετε στα μάτια την κοινωνία.
    Είστε κυβερνητική οπερέτα, θίασος. Χειριστήκατε με προχειρότητα και τυχοδιωκτισμό τα εθνικά μας θέματα.
    Πώς ακριβώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Είστε κε.Τσίπρα εκτός από αναξιόπιστος, είστε και ένας αδύναμος πρωθυπουργός, υπό προθεσμία.
    Κ.Τσίπρα συκοφαντείτε, διχάζετε. Χαρακτηρίσατε συλλήβδην όποιον διαφωνεί μαζί σας, ακροδεξιό. Συνεχίζετε τα ωμά ψέματα.
    Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τετελεσμένα. Ενώσατε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων απέναντι σας.
    ι πολίτες ξέρουν πολύ καλά και ποιος είμαι και τι πιστεύω – Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ταυτίζετε τη ΝΔ με το φασισμό.
    Εσείς φωνάζατε για προδότες και για κρεμάλες. Εσείς συγκυβερνήσατε με την ακροδεξιά του κ.Καμμένου εδώ και 3,5 χρόνια.
    Σήμερα η κοινωνία αναζητά μια καθαρή έξοδο από τα αδιέξοδα που μας φέρατε. Αναγκαίες οι εκλογές.
    Στα τέλη Αυγούστου λήγει το τρίτο πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι λήγει ο φτηνός δανεισμός.
    Δεν έχουμε τέλος των μνημονίων.
    Έχετε φτιάξει ένα “μαξιλάρι” ασφαλείας που προκύπτει από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας – Έχουμε μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων.
    Η Ελλάδα δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία. Επίσης πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή.
    Να σταματήσετε την προπαγάνδα, με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση.
    Κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν ας δείξουν λίγο σεβασμό στον ελληνικό λαό που υποφέρει από τα δικά σας μέτρα.
    Από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται διάφορα σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορεί να μην προχωρήσουν. Οι περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο ήταν αχρείαστες. Εσείς τις ψηφίσατε, εμείς είμασταν απέναντι.
    Έχουμε έτοιμη τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων. Αν τολμάτε, ελάτε να την ψηφίσετε.
    Πώς αισθάνεστε κάθε φορά που συναντάτε τον Πορτογάλο πρωθυπουργό – Κατάφερε να έχει ανάπτυξη 10% σε μια τριετία, όταν εσείς πετύχατε ανάπτυξη 0,9%. Είστε υπερήφανος;
    Το σχέδιο μας είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, προστασία για τους συμπολίτες μας, αποτελεσματικότερο κράτος.
    Επικαλεστήκατε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ως αληθινό; Είστε σοβαρός; Είστε ψεύτης που αναπαράγετε αυτά τα άθλια δημοσιεύματα. Δεν συναντήθηκα ποτέ με τη Μέρκελ.
    Κ.Τσίπρα δεν αξίζετε καμία τρίτη ευκαιρία. Και δεν θα την έχετε. Είστε ένας κυνικός χειριστής της εξουσίας που μεταμφιέζεται κάθε μέρα με πολιτική ιδιοτέλεια.
    Ζωτική ανάγκη για την χώρα η πολιτική αλλαγή. Τραγελαφική η συμμαχία σας με τον Καμμένο. Το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε την ημερομηνία των εκλογών.
    Χρειάζεται μια αναπτυξιακή έκρηξη με ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και εισφορές, με πολλές επενδύσεις.
    Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δύσκολος. Η κυβερνητική προπαγάνδα θα συνεχίζει τα ψέματα, είμαστε εδώ για να την αποτρέψουμε.
    Είστε άθλιος συκοφάντης κ.Τσίπρα. Πόσες φορές έχετε συναντηθεί με τους κ.κ. Μαρινάκη, Σαββίδη, Μπόμπολα, Καλογρίτσα;
    Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εσείς συντονίζετε τις αθλιότητες του παρακράτους της διαπλοκής.
    Ανασύρατε και σήμερα το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε ένα νέο διχασμό. Οι πολίτες νιώθουν ότι δεν πάει άλλο.
    Οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας ελπιδοφόρας πορείας.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης βουλη
     

  • Αλέξης Τσίπρας:

    “Δεν ξέρω κύριε Μητσοτάκη ποιοι σας συμβουλεύουν να μου κάνετε τέτοια δώρα
    Νομίζω ότι τα τελευταία 8 χρόνια δεν υπήρξε ποτέ ευκαιρία σε πρωθυπουργό της χώρας να αναφερθεί διεξοδικά σε τόσες πολλές μαζεμένες θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.
    Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική το 2015, με την ανεργία στο 27% και επί των ημερών σας να έχει φτάσει στο 28% και με την ανεργία των νέων να προσεγγίζει το 60%
    Είχατε βάλει την υπογραφή σας για πλεονάσματα 4,5% και δεν καταφέρατε ποτέ να προσεγγίσετε τους στόχους που είχατε θέσει στα δημοσιονομικά.
    Είχατε το θράσος να προαναγγέλετε το τέλος των μνημονίων. Τι απέγινε και η επόμενη απόπειρα σας να βγείτε στις αγορές ήταν καταστροφή;
    Συνειδητά παραμυθιάζατε τους πολίτες ότι είμαστε λίγο πριν την έξοδο.
    Οργανώσατε τον εγκλωβισμό της επόμενης κυβέρνησης.
    Προς μεγάλη σας στενοχώρια στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε καθαρά από τα μνημόνια που μας φέρατε. Έχει αλλάξει η εικόνα της χώρας. Έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες η ανεργία.
    Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ.
    Μετά από μια δεκαετία η ελληνική οικονομία καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης. Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όντας σε επίπεδα του 2006.
    Είμαστε μοναχά στην αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται – Ιστορική η απόφαση του Eurogroup.
    Η Ελλάδα μπορεί αυτοδύναμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές.
    Η απόφαση του Eurogroup επαναφέρει το ελληνικό χρέος σε καθεστώς βιωσιμότητας.
    Το καθοδικό ράλι των ομολόγων μετά τις 22 Ιουνίου δείχνει ότι η απόφαση του Eurogroup έγινε δεκτή θετικά από τις αγορές.
    Ακούσαμε για νέα μνημόνια, για ασφυκτική εποπτεία έως το 2060 – Αυτό που συνέβη είναι ότι η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνεται με εκθέσεις, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια και βγήκαν από αυτά.
    Τον πρώτο λόγο όμως για τις αλλαγές που θα απαιτούνται θα τον έχει η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.
    Τελειώνει οριστικά η κατάσταση που γνώρισε για μια οκταετία η Ελλάδα.
    Ο κ .Μητσοτάκης έχει τραβήξει οριστικά το δρόμο του μακριά από τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Επιτέλους υπάρχει προοπτική για την χώρα.
    Προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης.
    Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας είναι η πιο κρίσιμη – Επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις εκείνες που θα μας επαναφέρουν στην κανονικότητα.
    Θα πρέπει και οι τράπεζες από εδώ και στο εξής να συμβάλλουν στην προσπάθεια και από μέρος του προβλήματος να γίνουν μέρος της λύσης.
    ο τέλος των μνημονίων δεν είναι κάτι αόριστο. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα πρέπει απτά στην καθημερινότητα του να δει βελτίωση.
    Θα έπρεπε να υπάρξετε στοιχειωδώς θαρραλέος. Όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, συνήθως το αντικαθιστά με πολιτικό θράσος.Το αποδείξατε με τη συμπεριφορά σας στον Μοσκιβισί.
    Θέλετε διαρκώς κ. Μητσοτάκη να διαιωνίζετε τη μιζέρια. Ο Μοσκοβισί είπε ότι τα περί 4ου μνημονίου είναι λόγια του αέρα – Σας κατεδάφισε το πολιτικό σας αφήγημα. Τον βγάλατε ψεύτη.
    Ψεύτες για τη ΝΔ όλοι όσοι δίνουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία.
    Σας έχει πιάσει πρεμούρα με το ζήτημα των συντάξεων. Βγήκε ο μετριοπαθής αντιπρόεδρος της ΝΔ στην ενημέρωση του κ. Μοσκοβισί και έσπευσε να τον μαλώσει για τις εναλλακτικές στο μείγμα πολιτικής εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι. 
    Η ΝΔ επιθυμεί διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμ.
    ει στο τέλος αυτή να μην εφαρμοστεί.
    Απέδειξε η ΝΔ στον κάθε Έλληνα πολίτη ποιες είναι οι πραγματικές της προθέσεις – Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η κομματική σας επιβίωση, η δίψα για την επιστροφή στην εξουσία.
    Δεν χρειαζόταν ο κ.Moscovici για να αποκαλυφθούν οι προθέσεις του κ.Μητσοτάκη – Ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ένα ολόκληρο ταξίδι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο για να πείσει να προχωρήσουν οι περικοπές στις συντάξεις – Ντροπή σας,
    Το θράσος σας και ο κυνισμός σας δεν έχουν όρια – Την ίδια ντροπιαστική στάση έχετε πάρει και με την ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό.
    Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας.
    Κ. Μητσοτάκη, δεν θα σας ακολουθήσω σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο – Επιθυμείτε διακαώς την επιστροφή σας στην καρέκλα.
    Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την χώρα, εάν πρόεδρος της ΝΔ στις εσωκομματικές της εκλογές εκλεγόταν ο κ. Μεϊμαράκης.
    Αναγνωρίζω στον κ. Μεϊμαράκη πως στη δύσκολη στιγμή έβαλε μπροστά το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.
    Κ. Μητσοτάκη είστε εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδα καταστροφική στάση που είναι επιζήμια και για την χώρα.
    Δεν μπορεί να σταθεί το αφήγημα σας κε. Μητσοτάκη χωρίς την ύπαρξη του μνημονίου.
    Τώρα έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για το αύριο, για το μέλλον της χώρας – Και τα διλήμματα είναι τα εξής: Με το 8ωρο ή με το 12ωρο; Με ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα ή με την κατάρρευση του στο βωμό της ιδιωτικής ασφάλισης;
    Επιμένετε στο ψέμα και στη διαστρέβλωση και τώρα παίζετε και επικίνδυνα παιχνίδια με εθνικά θέματα, όπως με τη στάση της στη συμφωνία στο Σκοπιανό – Παίρνετε οριστικά διαζύγιο με τον φιλελευθερισμό.
    Υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης παρέχετε κάλυψη στο φασισμό.
    Λέω ότι η ΝΔ έχει ευθύνη για αυτόν τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής.
    Είχατε μια ιστορική ευκαιρία κε.Μητσοτάκη να διαλέξετε τη σωστή πλευρά της ιστορίας στο προσφυγικό – Ταυτίζεστε στο προσφυγικό με την Ευρώπη των εθνικιστών και των λαϊκιστών – Απειλούν την ύπαρξη της ΕΕ..
    Υποκριτική και καιροσκοπική η στάση σας κε. Μητσοτάκη στο προσφυγικό και στο Μακεδονικά – Πουλάτε τις αξίες, τα ιδανικά σας, τις παρακαταθήκες σας.
    Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Κ. Μητσοτάκη αποδεικνύετε πως ακολουθείτε αυτό το δρόμο- Είστε ένα πολιτικό κατασκεύασμα της επιχειρηματικής ελίτ.
    Όταν ανοίγατε σαμπάνιες με τον κ.Φρουζή, κ. Μητσοτάκη, πόσο καιρό περιμένατε ότι θα πιείτε στην υγεία των κορόϊδων; Η Ελλάδα δεν είναι πια τσιφλίκι κανενός κ. Φρουζή, κανενός κ.Χριστοφοράκου.
    Η Ελλάδα του χθες, της διαπλοκής, της διαφθοράς τελείωσε.
    Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη και να το μεταφέρετε και στους φίλους σας, στους επιχειρηματίες, ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, στάθηκε στα πόδια της και πηγαίνει προς τα εμπρός.”

    Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας βουλη

Facebook Comments