Ο Νέρωνας μπορεί να μην ήταν αυτός που ευθύνεται για την μεγάλη φωτιά της Ρώμης το 64 μ.χ. αλλά είναι αυτός που ενώ μπορούσε να δώσει τις κατάλληλες εντολές αδιαφόρησε και όταν η κατακραυγή στην Ρώμη για την ολιγωρία του γιγαντώθηκε αυτός για να βγάλει το άγος από πάνω του υποσχέθηκε άρτο και θεάματα και έριξε το φταίξιμο στους χριστιανούς.

Η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται με ήρωες πάντα τυχοδιώκτες της εξουσίας.                

Με την είδηση της πυρκαγιάς ο  δικός μας Νέρων άφησε τις βραβεύσεις και τα άλλα ματαιόδοξα και έσπευσε στο κέντρο επιχειρήσεων για να ενημερωθεί. Οι σύμβουλοι, υπουργοί, πύραρχοι και στρατηγοί τον διαβεβαίωσαν ότι πρέπει να είναι ήσυχος και το μόνον που θα έπρεπε να μεριμνήσει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης. Ο Νέρων της πρώτης φοράς αριστερά τότε σήκωσε τους ώμους ψέλλισε στον εαυτό του «σάμπως οι άλλοι καλύτεροι ήταν» και πήγε για ύπνο.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε είδε την τραγωδία στην Αττική με τους 85 νεκρούς και τους 100 αγνοουμένους και συγκάλεσε σύσκεψη με τους αλάθητους υπουργούς του και τους υπερήφανους γαλονάδες και σπαθάριους. Το μόνο που αποφάσισαν είναι το τριήμερο πένθος για να κερδίσουν χρόνο και να σκεφτούν το επικοινωνιακό διακύβευμα.  Αφού η φωτιά έκαψε τα πάντα και τους πάντες και τα απανθρακωμένα πτώματα σχημάτιζαν σορούς στα νεκροτομία ο αριστερός Νέρωνας μέσω του συστήματος προπαγάνδας άρχισε να διαδίδει εικασίες συνομωσίας. Φταίνε οι Ρώσοι, φταίνε οι εμπρηστές, φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Έψαξε πολύ για να ρίξει τελικά το φταίξιμο στα αυθαίρετα και τον καιρό. Τα απανθρακωμένα πτώματα φταίνε λόγω των αυθαιρέτων και ο θεός για τον καιρό!

Αυτό ήταν! Το καθαρτήριο σόφισμα ήταν έτοιμο και έτσι  οι χυδαίοι και αλάνθαστοι υπουργοί μπορούσαν να βγουν με το νέο τους φωτοστέφανο για να συναντήσουν τους χαροκαμένους πληβείους. Φτύνοντας τους στην μούρη και χλευάζοντας τους με γελοίες υποσχέσεις για διορισμό στο δημόσιο, θεώρησαν ότι έκαναν το καθήκον τους και απήλθαν από τον χώρο του μαρτυρίου για να ξανά βρεθούν στα γλυκά δωμάτια της εξουσίας.

Οι υπαρχηγοί του, έδωσαν εχθές συνέντευξη τύπου.  Ο ένας αποπειράθηκε να παραιτηθεί και προσπαθεί να βρεί τα λάθη και δεν τα βρίσκει. Ο άλλος, γαλονάς πύραρχος δηλώνει δυστυχισμένος αλλά δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό. Ο τρίτος, σπαθάριος στρατηγός,  είναι υπερήφανος.  Και όλοι μαζί επιδεικνύονται  και κράζουν σαν τα παγώνια για να μην παραδεχτούν το λάθος τους και αναγκαστούν να ζητήσουν συγγνώμη για τις εγκληματικές τους παραλείψεις. Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση…

Αλλά ο  Νέρωνας μετά την κατακραυγή κρύφτηκε για να μην τον δούμε, καλύτερα, έχουμε πολύ οργή όλοι μας για να αντικρίσουμε την αυτάρεσκη έκφραση και αλαζονεία του, τις γεμάτες προστυχιά γκριμάτσες του. Έχουμε πολύ οργή για να ακούσουμε τα κενά αυτάρεσκα επιχειρήματα του.

Κάποια στιγμή  θα εμφανιστεί  -δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς-  τότε θα είναι η στιγμή που ο λαός θα δώσει την απάντηση του όχι στις πλατείες με κρεμάλες στα χέρια αλλά ειρηνικά στην κάλπη στέλνοντας όλη αυτήν την σπείρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα τάρταρα της ιστορίας.       

Facebook Comments