Έτοιμος για χρήση o νέος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας

MarketNews

Έτοιμος για χρήση o νέος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας

Ο νέος διεθνής, δεύτερος, επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συνολικού εμβαδού 5.600 τμ, που θα μπορεί να εξυπηρετεί ημερησίως μέχρι 25.000 επιβάτες, δίνεται σε πλήρη χρήση από τη Δευτέρα 13/5, στην Πύλη Ε12.

Τα εγκαίνια του νέου σταθμού, ο οποίος θα υποδέχεται τους επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που θα ελλιμενίζονται στους προβλήτες Αλκίμου, «Παλατάκι» και Θεμιστοκλέους, θα γίνουν τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 12.30 το μεσημέρι από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.

Ο νέος σταθμός, με το παλαιό λιθόκτιστο κτίριο (πρώην Κανέλλου) διαθέτει μεγάλους χώρους εισόδου-εξόδου επιβατών και σύγχρονα συστήματα έλεγχου, περιβάλλοντα χώρο για στάθμευση ταξί, τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ αυτοκινήτων, ενώ η είσοδός του θα είναι από την Πύλη Ε12 (Λέοντος).

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν τμήμα των τειχών του Κόνωνος του αρχαίου λιμανιού, περνώντας από μια γυάλινη γέφυρα.

Το τμήμα αυτό αποκαλύφθηκε και συντηρήθηκε πλήρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά με δαπάνη του ΟΛΠ ΑΕ.

Αποτελεί από μόνο του τον πλέον σημαντικό πόλο έλξης σε μια πόλη και λιμάνι με αρχαία ιστορία.

Ο νέος σταθμός κρουαζιέρας θα φέρει το όνομα του Θεμιστοκλή, του οποίου, κατά μία εκδοχή, παραδίπλα βρίσκεται το ταφικό του μνημείο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, ο Οργανισμός, με τον νέο σταθμό, θα μπορεί να εξυπηρετεί επιβάτες από δύο διαφορετικά σημεία εισόδου-εξόδου.

Μέχρι το τέλος του έτους ανέφερε επίσης ότι θα είναι έτοιμος και ο Γ’ Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια της περιοχής της Ακτής Μιαούλη.