H αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την ώρα που από 1/1/2019 είναι προγραμματισμένες νέες περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες θα πληγούν και από τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020, «υπόσχεται» την 13η σύνταξη.

“Εμείς δεν ξεχνάμε την 13η σύνταξη, για εμάς είναι όρος και μέλλον. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις συντάξεις του ελληνικού λαού”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου, μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.

Αντίθετα, “ο “άλλος” κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις συντάξεις του ελληνικού λαού, γιατί έχει ιδιωτικές ασφαλίσεις, ο “άλλος” κόσμος που δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια, έκοψε αγρίως τις συντάξεις και σήμερα μας εγκαλούν, όπως τότε για “μονομερείς ενέργειες””.

Η κ. Φωτίου αναφερόμενη στο πλεόνασμα που εμφανίζει ο ΕΦΚΑ, είπε ότι “η κυβέρνηση απέδειξε ότι το ελλειμματικό σύστημα που επί σαράντα χρόνια “έβαζε μέσα” 1 δισ. ευρώ το κράτος κάθε χρόνο, πέρυσι όχι μόνο δεν το “έβαλε μέσα”, αλλά υπερπλεόνασε, έβγαλε και παραπάνω”.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε συνέντευξή του ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε πως για να εφαρμοστεί το μέτρο αναστολής της περικοπής των συντάξεων απαιτείται η γνώμη των Θεσμών.

Facebook Comments