Το βόλεμα και η λαμογιά μας έφεραν σε τέλμα και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της παρακμής. Βασικές σταθερές της κανονικότητας μιας συντεταγμένης πολιτείας δοκιμάζονται. Βλέπουμε πλέον ότι η πολυεπίπεδη… ανωμαλία συμπαρασύρει πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, οι οποίοι συνεχίζουν επιδεικτικά να απολαμβάνουν τα οφέλη της… ιδιαίτερης καρέκλας στην οποία κάθονται. Και για τα… τριάκοντα αργύρια νομοθετούν ή κάνουν τα στραβά μάτια σε εκτρωματικούς νόμους, πολλούς εκ των οποίων μόνο νοσηροί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να συλλάβουν!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και βάζουν όλους τους πολιτικούς στο ίδιο… τσουβάλι. Τους διαφεύγει ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι πριν από πολλά χρόνια κάποιοι πολιτικοί έλεγαν αλήθειες ώστε να μην φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Οι πολίτες δεν ήθελαν να ακούσουν τέτοιους δυσάρεστους και εν τέλει αντιδημοφιλείς πολιτικούς. Και τώρα που δοκίμασαν από την καλή και από την ανάποδη τους ψεύτες και τους πολτικάντηδες, τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι για να μην ομολογήσουν την ενοχή τους ή τη… βλακεία τους. Κάποιος που αγνόησε τον χρήσιμο και δυσάρεστο υιοθετώντας τον ψεύτη και ευχάριστο, ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθεί το λάθος του. Αν κάποιος ψήφισε πιστεύοντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο, σήμερα για λόγους ενοχής είναι… υποχρεωμένος να βάλει συνολικά το πολιτικό σύστημα στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό ονομάζεται συγκεκαλυμμένη ενοχή λόγω… ιστορικού βλακείας!

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα νοοτροπίας που έχουμε ως λαός. Εν μέσω εκμαυλισμού, θρασύτητας και πρωτογενούς πλεονάσματος νεοελληνικής… μαγκιάς προσπαθούμε να τελειώσουμε με τα οικονομικά μνημόνια χωρίς να έχουμε προνοήσει για το πιο βασικό: για την αλλαγή της νοοτροπίας μας. Είναι το μνημόνιο που λείπει από τη χώρα μας και το οποίο θα έπρεπε μόνοι μας να εφαρμόζουμε ήδη λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι ίσως το μοναδικό μνημόνιο που έχουμε ανάγκη και το οποίο δεν υπογράψαμε ποτέ. Δεν το θέλαμε, δεν το κατάλαβαν και οι δανειστές μας. Αν δεν το υπογράψουμε, τότε είναι βέβαιο ότι η σωτηρία μας δεν πρόκειται να έρθει ποτέ…

Οι σημερινές συνθήκες πλήρους αναξιοπιστίας και θρασύτητας των κυβερνώντων σε σχέση με τα πεπραγμένα και την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα το 2015, δεν μπορούν να αποτελέσουν διαπιστευτήρια στις αγορές και στα διεθνή φόρα. Δεν υπάρχει κάτι αληθινό και αξιόπιστο στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει ένας επενδυτής ή ένας ξένος παρατηρητής για τη σημερινή Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δυστυχώς, για το μόνο στο οποίο είναι χρήσιμοι οι σημερινοί κυβερώντες είναι για να περνάνε συμφωνίες εθνικού ακρωτηριασμού, συκοφαντώντας τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών και βιάζοντας την εθνικής μας ταυτότητα.

Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή προτύπων. Πρέπει να τελειώσουμε με τους καταληψίες που με τη… λαμογιά τους πήραν πτυχίο. Πρέπει να τελειώσουμε με τους ψεύτες που υφαρπάζουν την ψήφο του λαού για να διασωθούν οι ίδιοι στην εξουσία, καταστρέφοντας τον με τις ανοησίες τους. Πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο την αριστεία, γιατί αυτή αποτελεί εχέγγυο προόδου των κοινωνιών. Πρέπει να αποβάλλουμε τα παράσιτα και να αναδείξουμε τους χρήσιμους. Πρέπει να βάλουμε στο περιθώριο όσους καταστρέφουν και να θέσουμε στην πρώτη γραμμή αυτούς που δημιουργούν. Θέλουμε επειγόντως αλλαγή προτύπων. Ο… πάτος με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα χρήσιμο μάθημα για το πώς πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα μας. Με αυτούς στο περιθώριο και με τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας στην πρώτη γραμμή.

Facebook Comments