Ώστε θα προσλάβουν τελικά άλλες δέκα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, στην θέση των παπάδων που σκοπεύουν να ‘’βγάλουν’’ από το δημόσιο, αλλά θα τους πληρώνει το δημόσιο. Εγώ πίστευα ότι θα το κάνουν στα μουλωχτά και σιγά-σιγά για να μην τους κράξει ο κόσμος, όμως για μια ακόμα φορά έκανα λάθος ψυχογράφημα στους Συριζαίους. Ο Τζανακόπουλος, όχι μόνο δεν προσπάθησε να το συγκαλύψει, αντιθέτως το είπε φόρα-παρτίδα στα μικρόφωνα των τηλεοράσεων και μάλιστα με ολοφάνερη περηφάνια.

Και το είπε φόρα-παρτίδα, διότι η κυβέρνηση θεωρεί πως η υπόσχεση για δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο θα φέρει γονατιστούς για ρουσφέτι στα γραφεία της δεκαπλάσιους από την εξαγγελία. Και θα κλείσουν το μάτι σε όλους και φυσικά στις οικογένειες τους. ‘’Εμείς θα σας προσλάβουμε, ο Κυριάκος όχι’’ θα είναι το σύνθημα τους, που θα έκανε κάθε παλιό ρομαντικό αριστερό να κοκκινίσει από ντροπή, αλλά τον Αλέξη τον κάνει να κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Μπράβο παλικάρια μου, προχωρήστε ακάθεκτοι και δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό στην εξαγορά ψήφων, απλώς να προσέχετε μήπως σας κάνουν μήνυση οι απόγονοι του Μαυρογιαλούρου για αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, επειδή ο λαουτζίκος είναι ηλίθιος και χαίρεται όταν τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του, σας συμβουλεύω να ‘’βγάλετε’’ από το δημόσιο κι άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Ας πούμε τους καθηγητές ή τους στρατιωτικούς. Να τους δίνετε τα λεφτά της μισθοδοσίας τους εν είδει προνοιακού επιδόματος μέσα από τον Γαβρόγλου και τον Καμένο, ώστε να απελευθερωθούν καμιά εκατοπενηνταριά χιλιάδες νέες θέσεις προσλήψεων στο δημόσιο.

Κι εσείς κακόμοιροι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εσείς μικρομεσαίοι και μικροβιοτέχνες που περιμένατε ανάσα από την έξοδο απ’ τα μνημόνια και από την ανάκαμψη της οικονομίας, ξύστε τον πάτο του βαρελιού σας και ακουμπήστε τα πάλι στο δημόσιο ταμείο διότι σύντομα θα έχετε να ταΐζετε άλλους δέκα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Άιντε βρε, πληρώστε αγόγγυστα και μην βγάλετε άχνα διότι αλλιώς είστε νεοφιλεύθεροι και θα ‘πρεπε να ντρέπεστε γι αυτό. 

Facebook Comments