Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε τους τόνους και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Ανοίγουμε σήμερα με αυτό το Συνέδριο τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές με σημαία μας το πρώτα την πατρίδα”, είπε μόλις ανέβηκε στο βήμα και λίγο μετά δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κυβέρνηση Αριστεράς. Ενεκάλεσε τον πρωθυπουργό για το ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και δεν έχει κόκκινες γραμμές. Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως επικίνδυνο.  “Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει! Η υποχωρητικότητα που δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή!”, φώναζε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στα σύνορα και στο έθνος, εξού και χαρακτηρίζει ως εθνικιστές όσους αγαπούν την πατρίδα διχάζοντας τους Έλληνες. “Κλειδώνει τη Ελλάδα στη στασιμότητα. Βυθίζει την οικονομία στο τέλμα. Ο ίδιος σαπίζει στην εξουσία και μαζί του σαπίζει η χώρα ολόκληρη”, είπε αφού πρώτα είχε αναφέρει ότι δεν προχωρά σε μεταρρυθίσεις. Σχολίασε, επίσης, τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι έχει καταφέρει να μην φοράει γραβάτα όταν μπαίνει μιλώντας για κατάντια και λέγοντας: “Δεν ξέρει. ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις”. 

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε και για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. «Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Μας έβγαλε από τα μνημόνια υποτίθεται χωρίς να μπορεί να βγει στις αγορές. Μοιράζει μικροεπιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες. Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία. Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα – αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», ανέφερε.

To MarketNews.gr καλύπτει λεπτό προς λεπτό το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εικόνα, ήχος και αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Facebook Comments