Λίγο πριν «αποχωρήσει» ο Καμμένος καταθέτει τροπολογία που ο Τσίπρας είχε αρνηθεί

MarketNews

Λίγο πριν «αποχωρήσει» ο Καμμένος καταθέτει τροπολογία που ο Τσίπρας είχε αρνηθεί, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τροπολογία με την οποία γίνεται δεκτή η προσφορά της Lockheed Martin (μοναδικού κατασκευαστή των F16) για 12 προγράμματα αναβάθμισης στρατιωτικού υλικού, αξίας τουλάχιστον 230.000.000 ευρώ, (αντισταθμιστικά ωφελήματα) κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας.

Η χρονική περίοδος που κατατίθεται η τροπολογία και η διαδικασία που ακολουθείται εγείρει ερωτηματικά, καθώς αφενός ο υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι βρίσκεται υπ’ ατμόν, ενώ υπάρχουν ακόμα ασάφειες όσον αφορά τα αντισταθμιστικά (αν πραγματικά είναι αντισταθμιστικά), καθώς δεν έχει καταρτιστεί η σχετική σύμβαση, ενώ τη σχετική τροπολογία συνυπογράφουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη απαγορεύτηκαν το 2011 με τον Ν.3978 άρθρο 105.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τον Οκτώβριο του 2017 ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε «Όχι» στα αντισταθμιστικά οφέλη.

Η τροπολογία αφορά την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και είναι συνέχεια της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ στις 30/4/2018. Σύμφωνα με αυτή το 70% του ποσού θα απορροφηθεί από την ΕΑΒ.