Στην κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή προχώρησε η κυβέρνηση με τίτλο  «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συμφωνία αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα και την Τρίτη με στόχο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη και την Παρασκευή να έχει ψηφιστεί η κύρωσή της.

Εν τω μεταξύ, μπαίνει τέλος και στα σενάρια που ήθελαν να δημιουργείται πρόβλημα κατά την ψήφιση της από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας λόγω της αλλαγής των συσχετισμών μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί το Ποτάμι αντικαθιστά τον Γρηγόρη Ψαριανό με τον Γιώργιο Μαυρωτά ο οποίoς αναμένεται να υπερψηφίσει ενώ και με τη βοήθεια του ανεξάρτητου Σπύρου Δανέλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει την πλειοψηφία που απαιτείται.

Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής καθώς οι ΑΝΕΛ διόρισαν τον πρόεδρό τους, Πάνο Καμμένο.

Η αιτιολογική έκθεση

Το σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Facebook Comments