Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ουσιαστικά με την «έξοδο» του Θανάση Παπαχριστόπουλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παύει να υφίσταται, ακολουθώντας την «τύχη» του Ποταμιού.

Μετά την παραίτηση ή τη διαγραφή (ότι προηγηθεί) του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί από την αρχή (Π. Καμμένο, Κ. Κατσίκη, Κ. Ζουράρι και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά) και τον Αριστείδη Φωκά που είχε αρχικά εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε και στην πορεία πήγε στους ΑΝΕΛ.

Βούτσης: Αύριο η απόφαση

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε ότι ουδέποτε έχει θέσει ο ίδιος ζήτημα διάλυσης Κοινοβουλευτικής Ομάδας απαντώντας έτσι στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου που τον εμφανίζει ως ενορχηστρωτή της μεθόδευσης αυτής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αν και η τελική απόφαση είναι δική του, ενημέρωσε ότι θέλει να ακούσει πριν αποφασίσει τις απόψεις των άλλων κομμάτων για τη Γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Για τον λόγο αυτό συγκαλεί αύριο το πρωί Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής.

Επανέλαβε τέλος ότι για να υπάρξουν αλλαγές επί του Κανονισμού της Βουλής απαιτούνται ευρύτατες συναινέσεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον Κανονισμό» δήλωσε αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα κινηθεί εντός της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Facebook Comments