O Παύλος Πολάκης αποφάσισε να αναφερθεί στον ιό της γρίπης μιλώντας για fake news και καταστροφολογία που δεν είναι – όπως είπε – ανεκτή στο χώρο της Υγείας.

Την ώρα που η Ελλάδα μετρά 40 επιβεβαιωμένους θανάτους από τον ιό της γρίπης, την ώρα που τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια από εμβόλια,  ο κ. Πολάκης έσπευσε να ρίξει την ευθύνη για την «καταστροφολογία που αναπαράγεται» στην Αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται (σ.σ από την Αντιπολίτευση) για να παράξουν φόβο και μία καταστροφή.

Μιλώντας στο kontra channel, έκλεισε τα μάτια στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την έξαρση του ιού τους γρίπης επιχειρώντας να υποβαθμίσει την κατάσταση. «Οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Το 2015-16  είχαμε 123 νεκροί, φέτος με επίσημα στοιχεία έχουμε 38 νεκρούς. Από τα 173 σοβαρά κρούσματα,  το 15% μόνο ήταν εμβολιασμένοι και 165 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Από αυτούς 38 νεκροί άνθρωποι με χρόνιες νόσους έχασαν τη ζωή τους» είπε για να προσθέσει.

«Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1 που είναι πιο ισχυρό το στέλεχος» τόνισε ενώ αμέσως μετά δεν παρέλειψε να πει προκαλώντας την κοινή γνώμη πως «δεν είναι καμιά καταστροφή, με τρελαθούμε κιόλας».

Για να στηρίξει την προσπάθεια που έχει κάνει το υπουργείο, τόνισε πως φέτος έχουν εμβολιαστεί  2 εκ. άνθρωποι.«Χρειάζεται ψυχραιμία. Είναι μία επιδημία και λυπούμαστε για κάθε ζωή που χάνεται».

 

Πηγή: In.gr

 

Facebook Comments