Η ντρίπλα που έκανε ο Κυριάκος στον Τσίπρα

Κουβαράς Γιώργος

Η ντρίπλα που έκανε ο Κυριάκος στον Τσίπρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα από τα βασικά όπλα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο του επιτρέπει να “πουλάει” το σενάριο της επικείμενης “δεξιάς παρένθεσης”, είναι η πιθανή αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Η υλοποίηση αυτού του σεναρίου προϋποθέτει να παραμείνουν οι συνταγματικές διατάξεις για την εκλογή προέδρου ως έχουν σήμερα.

Κι αυτό θα συμβεί αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δε συμφωνήσουν τώρα στις αναθεωρητέες διατάξεις, οπότε η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να τις αλλάξει.

Αν όμως συμφωνηθεί από αυτή τη Βουλή ότι συγκεκριμένες διατάξεις κρίνονται αναθεωρητέες, η επόμενη Βουλή θα μπορεί να τις αλλάξει ακόμη και με πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει μέσα στις αναθεωρητέες διατάξεις το άρθρο 32 για την εκλογή ΠτΔ.

Σύμφωνα με την πρότασή του, η εκλογή ΠτΔ πρέπει να αποσυνδεθεί από τις πρόωρες εκλογές (τις οποίες όμως ο ίδιος προκάλεσε ήδη μια φορά το 2015 και σκοπεύει να προκαλέσει ξανά το 2020, αν έχει τη δυνατότητα).

Προτείνει, λοιπόν... διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr