Σε αναδίπλωση προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32 και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ντρίπλα της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης αυτού του άρθρου.

Αυτό προκύπτει μετά από συνομιλία του Γ. Κατρούγκαλου με δημοσιογράφους στην οποία αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εντολή σε κάποιους βουλευτές του να μη ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 32 μπλοκάρει την αναθεώρηση του άρθρου 32 ούτως ώστε αυτό να μη συγκεντρώσει 180 ψήφους στην παρούσα Βουλή.

Σημειώνεται ότι όποια άρθρα κριθούν αναθεωρητέα από την παρούσα Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών και άνω αναθεωρούνται από την επόμενη Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Αντίθετα, όποια άρθρα κριθούν τώρα αναθεωρητέα με πλειοψηφία μικρότερη των 180 χρειάζονται τουλάχιστον 180 βουλευτές στην επόμενη Βουλή για να αναθεωρηθούν.

Πρακτικά, η διαρροή του Γ Κατρούγκαλου προς τους δημοσιογράφους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εντολή σε κάποιους βουλευτές του να μη ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 32, έτσι ώστε να μη συγκεντρώσει 180 βουλευτές και επομένως να μην μποιρεί να αναθεωρηθεί απ την επό,ενη βουλή με 151 συνιστά ομολογία ήττας.

Ουσιαστικά ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει στην επόμενη Βουλή 151 βουλευτές αλλά

Πάντως πριν από λίγο από βήματος Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας διέψευσε αυτό τη διαρροή Κατρόγκαλου, δείγμα της αμηχανίας στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η αντίδραση της ΝΔ …. διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr

 

Facebook Comments