Καθώς η «Χιόνη» υποχωρεί σταδιακά, συνεχίζει να προκαλεί πολλές βροχές στις νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας και σήμερα. Η «Χιόνη» τις προηγούμενες μέρες επηρέασε ως επί το πλείστον τη νότια και ανατολική Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο νησί, ιδίως στο νομό Χανίων.

Τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής της «Χιόνης» από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, σύμφωνα με το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo, καταγράφηκαν στους νομούς Χανίων και Εύβοιας. Συγκεκριμένα, η περισσότερη βροχή έπεσε στο Σέμπρωνα Χανίων (354 χιλιοστά μέσα σε τέσσερις μέρες), στη Στενή Ευβοίας (294), στο Ασκύφου Χανίων (291), στις Βρύσες Χανίων (271) και στο Έλος Χανίων (244).

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Σε σχετική ανακοίνωσή της συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται. «Όλοι οι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου, σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, αναμένονται βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας και ανατολικής χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα επτά και τοπικά στα νοτιοδυτικά τα οκτώ μποφόρ.

Facebook Comments