Βήμα στη νέα γενιά επιχειρηματιών δίνουν οι οργανωτές του Οικονομικού Συνεδρίου, που θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους Δελφούς, από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στόχος είναι να πάρουν το λόγο οι επιχειρηματίες της νέας γενιάς, που βρίσκονται επικεφαλής μεγάλων εταιρειών για να ανταλλάξουν ιδέες, να αναλύσουν τα νέα μοντέλα διοίκησης και να συζητήσουν για την καινοτομία και την εξωστρέφεια, κάτι που κράτησε ζωντανές πολλές επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης.

Οι επιχειρηματίες που παίρνουν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους καλούνται σήμερα να διαχειριστούν την επόμενη μέρα μιας από τις χειρότερες κρίσεις που έχει περάσει η χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες, μία κρίση πρωτοφανής για τους νεότερους ανθρώπους, η οποία σε πολλές περιπτώσεις τους έστειλε στο εξωτερικό για δουλειά.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, λοιπόν, καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και να δημιουργήσουν το παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθηθεί, καθώς δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εταιρειών στη χώρα μας, που με εξωστρέφεια, καινοτομία και σκληρή δουλειά, κατάφεραν τη δεκαετία που μας πέρασε όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Με στόχο την αντιστροφή του brain drain και την ανάπτυξη, μεταξύ των επιχειρηματιών νέας γενιάς που θα δώσουν το παρόν στο Ελληνικό Νταβός είναι ο Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines, η Μαριλένα Νιτσιάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Νιτσιάκος, ο Dr. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πλαίσιο, ο Μάρκος Βερέμης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Upstream Systems, ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΤΕΜΕΣ», στην οποία ανήκει το Costa Navarino και ο Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική θέση της χώρας μας, ο φυσικός της πλούτος και το εξαιρετικό εργατικό δυναμικό αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη μιας σειράς δραστηριοτήτων για νέους, αλλά και παλαιούς.  

Facebook Comments