Ο λόγος για την προχθεσινή εικόνα στο Α.Τ Ακρόπολης, η οποία προβλήθηκε από τα κανάλια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα έχει ήδη κάνει και τον γύρο του κόσμου.

Ο τηλεθεατής αντίκρισε μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και σίγουρα δεν πρόκειται για το μόνο αστυνομικό τμήμα της Ελλάδος που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Είναι όμως αντιπροσωπευτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Μια κατάσταση παντελώς απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε πρωτοφανείς συνθήκες, επειδή  εδώ και δύο μήνες δεν έχουν καθαρίστριες, αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας.

Και αυτό, όχι μόνο διότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας φέρουν τεράστια ευθύνη.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, δυστυχώς, βρίσκονται καθημερινά απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία, στην οποία ο πολίτης θα νοιώθει ασφάλεια σε κάθε σημείο της χώρας και κάθε ώρα της ημέρας, είναι θεωρώ αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. 

Η βία είναι πάντα βία. Δεν έχει διαβαθμίσεις. Είτε χαμηλής, είτε υψηλής έντασης, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να στηριχθεί καταλυτικά  από την επόμενη Κυβέρνηση και να της δοθεί  απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά.

Έτσι, οι πολίτες  θα μπορέσουν επιτέλους να  αισθανθούν ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς.

Δυστυχώς, σήμερα αυτό δεν συμβαίνει. Η κοινωνία είναι φοβισμένη και οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι. Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανοχή στους μπαχαλάκηδες, επιδεικνύει αδράνεια στον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση της ανομίας και φέρει ακέραιη την ευθύνη για την πρωτοφανή ανομία που υπάρχει στη χώρα.

Κλείνοντας, θα επισημάνω πως είμαστε πολύ τυχεροί που διαθέτουμε μια Ελληνική Αστυνομία, η οποία  όπου αφήνεται να κάνει τη δουλειά της πετυχαίνει θεαματικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, όπου παρεμβαίνει η κυβέρνηση συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δίνει στην Αστυνομία εντολές ανάλογα με τις κομματικές σκοπιμότητές της.

Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι ουσιαστικά την Ελληνική Αστυνομία και η ποιότητα ζωής όλων μας,  θα βελτιωθεί θεαματικά.

Facebook Comments