Oι κυβερνήσεις αναλαμβάνοντας την εξουσία συνηθίζουν να λένε ότι παρέλαβαν “καμμένη γη”. Στην περίπτωση όμως του Αλέξη Τσίπρα, η τακτική αυτή έχει μετεξελιχθεί και σε υπονόμευση των προοπτικών της οικονομίας.

Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup πιστοποιούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεσμεύεται χωρίς αντιρρήσεις για μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις θα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την παροχολογία και αφήνει τέσσερις “βόμβες” στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

  1. Το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας που έχει διαφημιστεί από την κυβέρνηση ως επιτυχία λήγει στις 31.12.2019. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ προκειμένου να διαμορφωθεί νέο καθεστώς προστασίας για το 2020.
  2. Το Eurogroup χαιρέτησε τη δέσμευση του Υπ. Οικονομικών για διεύρυνση της φορολογικής βάσης που αυτό πρακτικά σημαίνει μείωση του αφορολογήτου ορίου από 1.1.2020. Δηλαδή η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα ακόμα και 500 ευρώ μηνιαίως.
  3. Το βαθύ κράτος δημιουργεί διαρκώς εμπόδια στην υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Το Ελληνικό βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά, οι επενδύσεις της Cosco παγώνουν λόγω αρχαίων ενώ η πώληση της πιο κερδοφόρας επιχείρησης της χώρας, των ΕΛΠΕ εξελίχθηκε σε φιάσκο.
  4. Η πραγματική οικονομία επιδεινώνεται καθώς η κυβέρνηση προκειμένου να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα κόβει το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που θα μπορούσε να κινητοποιήσει κεφάλαια και να δημιουργήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας…. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments