Ο φασισμός ξεκινάει με την επιβολή λέξεων δικής του έμπνευσης που διαστρεβλώνουν τις έννοιες. Για παράδειγμα: το πολίτευμα που έχουμε ονομάζεται “δημοκρατία” και η κυβέρνηση ονομάζεται “κυβέρνηση”. Μπορεί η δημοκρατία μας να έχει του κόσμου τα κουσούρια και η (εκάστοτε) κυβέρνηση να κάνει του κόσμου τα λάθη. Αλλά ονομάζεται “κυβέρνηση”, σκέτο. Όχι “αστική κυβέρνηση”.

Αν τη δημοκρατία την ονομάζεις “αστική δημοκρατία” και την κυβέρνηση “αστική κυβέρνηση”, αφήνεις να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλου είδους δημοκρατίες και κυβερνήσεις. Κι όταν το κόμμα που προωθεί αυτή τη διαστρέβλωση είναι το ΚΚΕ, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν το κάνει εν τη ρύμη του λόγου. Η υπονόμευση της δημοκρατίας ξεκινάει με το να υπονοείς ότι υπάρχει η λαϊκή δημοκρατία και η λαϊκή κυβέρνηση που είναι οι “νόμιμες” γιατί προκύπτουν μετά την λαϊκή επανάσταση, ενώ αυτές που προκύπτουν από εκλογές έχουν ελλιπή νομιμοποίηση, καθώς δεν εξυπηρετούν τα “συμφέροντα του λαού”.

Σ΄ αυτή την τακτική του ΚΚΕ τα… “αστικά” κόμματα σφύριζαν, επί 45 χρόνια, αδιάφορα. Διότι το ΚΚΕ υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμο στα κόμματα του “αστικού” πολιτικού συστήματος. “Μάντρωνε” τη διαμαρτυρία των πολιτών για τη δική τους αισχρή διακυβέρνηση και την αδρανοποιούσε με μεσσιανικά οράματα. Όταν πιστεύεις ότι το αίτιο της ελληνικής κακοδαιμονίας είναι ο καπιταλισμός, γενικώς και αορίστως, το πελατειακό σύστημα και ο κρατισμός παύουν να είναι οι βασικοί ένοχοι. Κι όταν προσδοκείς ανάσταση σταλινικών και μαρξισμό του μέλλοντος αιώνος αμήν, αφήνεις ανενόχλητους τους επιτήδειους της κομματοκρατίας να συνεχίζουν τη ληστεία του ιδρώτα σου. Βεβαίως το ΚΚΕ αυτή την παθητικότητα την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον. Και ακούμε για τον “δημοκρατικό” στρατό χωρίς να μας σηκώνεται η τρίχα. “Δημοκρατικός” στρατός μια συμμορία κατσαπλιάδων και σφαγέων που αιματοκύλησε την Ελλάδα χειρότερα κι από τους Ναζί, θιασώτες του μεγαλύτερου σφαγέα της ιστορίας, του Στάλιν!

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ ήταν το σκιάχτρο των νοικοκυραίων. Έστελνε, διά του εκφοβισμού, μπουλούκια ψηφοφόρων στους “απέναντι”: μην ψηφίζετε τους μπολσεβίκους που θα σας πάρουν το σπίτι, ψηφίστε εμάς, των “αστικών” κομμάτων. Το ότι κι εμείς θα σας το πάρουμε μέσω ΕΝΦΙΑ ή μέσω υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι σε δεύτερο πλάνο, δεν το προσέχεις αμέσως.

Όμως αυτή η διπλή εξαπάτηση πρέπει να τελειώνει. Ο πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλουμε να θεραπεύσουμε τις (βαρειές) παθήσεις της παρ’ ημίν δημοκρατίας και να εξοβελίσουμε από το πολιτικό σύστημα κάθε κόμμα που θέλει να επιβάλλει το σύστημα διακυβέρνησής του με δικτατορία, είτε του προλεταριάτου είτε του φυρεριάτου.

Αρχίζοντας λοιπόν από την επανόρθωση των όρων, δεν αφήνω σε χλωρό κλαρί τους θιασώτες του κόκκινου φασισμού. Στο βίντεο υπάρχει τοποθέτηση – ερώτημά μου στο ΠΣ Αττικής μόλις η εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε “αστική κυβέρνηση”. Και δεν πρόκειται να αφήσω να πέσει τίποτε κάτω. Μηδενική ανοχή. Όπως και με τις αφίσες τους που κόλλαγαν, ανεξέλεγκτοι και θρασείς, παντού. Χρειάστηκε να υποστώ δύο φορές την εγκληματική τους επίθεση τους και να έχω μελανιές σε όλο το σώμα για 2 εβδομάδες μετά, αλλά ο χώρος των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που ήταν μόνιμα γκαλερί αριστερισμού, είναι εδώ και δυόμισυ χρόνια πεντακάθαρος. Δεν έχει ξανακολληθεί ούτε γραμματόσημο.

Υ.Γ. Φυσικά, ούτε το ΚΚΕ ούτε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θόδωρος Σχινάς (πρώην μέλος του ΚΚΕ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ) απάντησαν στο ερώτημά μου. Το μήνυμα, όμως, το πήραν.

Facebook Comments