«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στους συμφωνημένους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες εις βάθος συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους», πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι από τους ανώτερους αξιωματούχους που ασχολούνται με την Ελλάδα, δεν φάνηκαν να είναι ενήμεροι για τις εξαγγελίες του κ.  Τσίπρα και μάλλον αιφνιδιάστηκαν.

Θεσμοί: Θα αξιολογηθούν τα μέτρα

Στην ανακοίνωσή τους μετά την τρίτη μετα-προγραμματική αποστολή στην Ελλάδα, τα στελέχη των θεσμών σημειώνουν ότι έλαβαν υπόψη την ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Αλέξη Τσίπρα, τα οποία θα αξιολογηθούν με βάση την τήρηση των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου για την τρίτη αποστολή στην Ελλάδα μετά το πρόγραμμα.

Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμμετείχαν στο πλαίσιο του κύκλου διαβουλεύσεων του άρθρου 4 για το 2019.

Facebook Comments