Όλες τις προηγούμενες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν σίγουρος για την ευρεία επικράτηση της ΝΔ. Το ίδιο και συνεργάτες του και άς έδιναν ορισμένοι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκτιμήσεις και για κάπως πιο χαμηλά σκορ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, ειδικά από την Παρασκευή και μετά είχε ζητήσει ένα πράγμα από τους συνεργάτες του: «χαμηλά την μπάλα», όπως τους έλεγε χαρακτηριστικά. Να μην επαναπαυτούν, να μην πιστέψουν τόσο πολύ στη νίκη, ώστε να μην διανύσουν τα τελευταία μέτρα του σημαντικότερου αγώνα της ΝΔ, μέχρι τον επόμενο βεβαίως. 

Με την ίδια λογική θα μπει ο πρόεδρος της ΝΔ και στην κούρσα των εθνικών εκλογών. Το σκεπτικό του είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με τη ΝΔ να καταγράφει την ευρύτερη νίκη στην ιστορία των Ελλάδι αναμετρήσεων για τις ευρωεκλογές. Ήταν, όμως, το…ορντέβρ, καθώς το κυρίως πιάτο θα έρθει μάλλον στις 30 Ιουνίου. Μέχρι τότε, όμως, μένει δουλειά και προετοιμασία, αλλά και ένας νέος κύκλος περιοδειών του κ. Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα, όπως έκανε και όλες τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Η στρατηγική είναι ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά: ήπιος, προγραμματικός λόγος, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας. Ο στόχος σαφής: η αυτοδυναμία. Βεβαίως, η γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εθνικών εκλογών με «αλαζονεία» και με τη βεβαιότητα ότι έριξε «στ’ αυτιά» του ΣΥΡΙΖΑ, άρα η νίκη θα έρθει νομοτελειακά. Τουναντίον, το «χαμηλά την μπάλα» ισχύει και σε αυτή τη φάση.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments